مقالات معلم خصوصی

معرفی کتاب تدریس خصوصی مهم است | تیفانی چین و جرومه رابو

استادبانک نویسنده
2560 0
22 فروردین 1400
تدریس خصوصی مهم است

کتاب تدریس خصوصی مهم است (Tutoring Matters) که در درسنامۀ 4 “دوره اخلاق حرفه‌ای تدریس خصوصی استادبانک” به آن اشاره شد، از آن دسته کتاب‌هایی است که برای توسعۀ شغلی معلمان -به خصوص معلمانی که در زمینۀ تدریس خصوصی فعالیت می‌کنند – بسیار مفید و کاربردی است. این کتاب توسط تیفانی چین (Tiffani Chin) و جرومه رابو (Joreme Rabow) نوشته شده است.

تیفانی چین 20 سال از عمر حرفه‌ای خود را به تدریس خصوصی پرداخته‌ است و در حال حاضر نیز مدیر یک مرکز آموزشی در لس‌آنجلس است. کتاب “چطور به دانش‌آموزان ابتدایی کمک کنیم تا در مدرسه موفق باشند” یکی دیگر از کتاب‌هایی است که توسط خانم چین نوشته شده است.

جرومه رابو نیز از اساتید برجستۀ جامعه‌شناسی در دانشگاه کالیفرنیا، برندۀ جوایز متعددی در زمینۀ تدریس و بنیانگذار یک مرکز آموزشی در لس آنجلس است. رابو نویسندۀ کتاب “صدای درد و صدای امید: نظرات دانش‌آموزان در مورد نژادپرستی” است.

در کتاب Tutoring Matters، نویسندگان از تجربیاتِ بیش از یک صد معلم خصوصیِ با تجربه و تازه‌کار استفاده کرده‌اند و توصیه‌ها و تکنیک‌های بسیار کاربردی را برای مدیریت استرس معلم‌، ایجاد روابط مؤثر با دانش‌آموز و والدین، شیوه‌های تدریس و … ارائه کرده‌اند.

سرفصل‌های کتاب

  1. نگرش‌ها، نگرانی‌ها و انتظارات
  2. ایجاد روابط
  3. تکنیک‌های تدریس
  4. تفاوت‌های نژادی، جنسیتی و طبقاتی
  5. سایر بزرگسالان (والدین، معلم‌ها و مدیران)
  6. خداحافظی (پایان دادن به روابط در تدریس خصوصی)

در ادامۀ این مقاله به خلاصۀ کوتاهی از هر فصل اشاره می‌کنیم.

پیشنهاد ویژه:

شروع تدریس خصوصی + نکات جذب شاگرد برای تدریس

 

فصل اول: نگرش‌ها، نگرانی‌ها و انتظارات

ترس و اضطراب، احساساتی هستند که همۀ افراد در موقعیت‌های جدید به طور طبیعی آن را تجربه می‌کنند. معلمان خصوصی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. چالش‌ها، انتظارات و پیچیدگی‌های موجود در این شغل، استرس، نگرانی‌ و عدم امنیت را به ویژگی‌های ذاتی آن تبدیل کرده است. در فصل اول این کتاب، نویسندگان راهکارها و تمریناتی را ارائه می‌کنند که با کمک آن‌ها این نگرانی‌ها به میزان زیادی کاهش پیدا می‌کنند.

فصل دوم: ایجاد روابط

فصل دوم به موضوع ایجاد رابطۀ موثر با دانش‌آموز می‌پردازد. ساده‌ترین قسمتِ تدریس خصوصی، مربوط به نیازهای درسی دانش‌آموز است. اما ایجاد رابطۀ مؤثر، حمایت عاطفی، اخلاقی و درک اینکه دانش‌آموز در چه زمینه‌هایی دیگری به کمک معلم نیاز دارد، بسیار دشوارتر است. نویسندگان در ادامۀ این فصل، به ارائۀ نکات بسیار کاربردی و مثال‌هایی برای ایجاد روابط سازنده بین معلم و دانش‌آموز پرداخته‌اند.

معرفی کتاب هفت چالش ارتباط | دنیس ریورز

فصل سوم: تکنیک‌های تدریس

یکی از مزایای تدریس خصوصی در مقایسه با تدریس در گروه‌های پرجمعیت این است شما این فرصت را دارید تا سبک یادگیری دانش‌آموزتان را کشف کنید و بر همین اساس، استراتژی تدریستان را انتخاب کنید. از آن جا که هر معلم خصوصی و هر دانش‌آموز، ویژگی‌های خاص خود را دارند بنابراین نمی‌توان یک استراتژی دقیق و قطعی برای تدریس ارائه کرد. با این حال در فصل سوم این کتاب به تکنیک‌ها و مثال‌هایی اشاره می‌شود که می‌توانید از آن‌ها برای تدریس بهتر و مؤثرتر استفاده کنید.

پیشنهاد ویژه:

آيا تدریس خصوصی بدون مدرک امکان پذیر است؟

 

فصل چهارم:  تفاوت‌های نژادی، جنسیتی و طبقاتی

در فصل چهارم، نویسندگان به تفاوت‌های موجود بین معلم و دانش‌آموز می‌پردازند؛ تفاوت‌هایی مانند جنسیت، سن، قومیت، مذهب، طبقه اجتماعی، جهت‌گیری‌های جنسیتی و … این تفاوت‌ها اگرچه که ممکن است در نگاه اول مهم به نظر نرسند اما در عمل، به موانع بزرگی برای ایجاد رابطۀ مؤثر بین معلم و دانش‌آموز تبدیل می‌شوند. به همین دلیل در ادامۀ فصل چهارم، پیشنهاداتی برای مدیریت این تفاوت‌ها و غلبه بر مشکلات احتمالی ارائه شده است.

پیشنهاد ویژه:

شرایط گرفتن مجوز تدریس خصوصی

 

فصل پنجم: سایر بزرگسالان (والدین، معلم‌ها و مدیران)

به عنوان یک معلم خصوصی حتما مشاهده کرده‌اید که علاوه بر خودِ دانش‌آموز، افراد دیگری نیز وجود دارند که از بسیاری جهات روی کار شما تاثیر می‌گذارند؛ مهم‌ترین این افراد والدین و معلمان مدرسۀ دانش‌آموز هستند. بنابراین بسیار ضروری است که معلمان خصوصی از عملکرد و دیدگاه‌های این افراد و تاثیری که روی دانش‌آموز می‌گذارند آگاه باشند. نویسندگان در این فصل، به نکات بسیار کاربردی در مورد نحوۀ ارتباط معلم خصوصی با والدین و معلمان و تاثیر آن‌ها روی عملکرد درسی دانش‌آموز اشاره می‌کنند.

پیشنهاد ویژه:

نمونه قرارداد تدریس خصوصی استادبانک + مزایای کلاس خصوصی آنلاین

 

فصل ششم: خداحافظی (پایان دادن به روابط در تدریس خصوصی)

نحوۀ خداحافظی با دانش‌آموز و پایان دادن به جلسات، به اندازۀ ایجاد رابطۀ مؤثر با دانش‌آموز مهم است. بنابراین معلم خصوصی باید با مشکلات احتمالی در این بخش آشنا باشد و بتواند ارتباط خود را با دانش‌آموز به شیوه‌ای سازنده و بدون آسیب زدن به روحیات او به پایان برساند. در این فصل نویسندگان به روش‌های نادرست خداحافظی اشاره کرده‌اند و اصولی را برای یک خداحافظی سازنده و حرفه‌ای ارائه می‌دهند.

سوال! کدام یک از شش مورد بالا چالش‌های بیشتری را در زمینۀ تدریس خصوصی برای شما ایجاد کرده‌اند؟ این چالش‌ها را چگونه مدیریت کرده‌اید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را زیر همین پست با سایر همکاران در میان بگذارید.