مقالات معلم خصوصی

شرایط گرفتن مجوز تدریس خصوصی | اخذ مجوز تدریس برای معلمین

استادبانک نویسنده
7465 0
10 خرداد 1403
شرایط گرفتن مجوز تدریس خصوصی

آیا تدریس خصوصی مجوز می‌خواهد؟ یکی از پرتکرار‌ترین سوالاتی که درباره تدریس به صورت خصوصی وجود دارد، شرایط  گرفتن مجوز تدریس خصوصی است. از آن جا که تدریس خصوصی به عنوان یکی از روش‌های قابل استفاده توسط معلمان و اساتید استفاده می‌شود، این سوال برای بسیاری از آن‌ها پیش می‌آید که آیا تدریس خصوصی مجوز می خواهد؟ و باید از چه طریقی مجوز دریافت کرد؟ یا اصلا آیا امکان مجوز گرفتن وجود دارد یا خیر؟

ساده‌ترین پاسخ درباره شرایط گرفتن مجوز تدریس خصوصی این است که مجوز نیاز نیست! برای تدریس خصوصی دروس مختلف و در پایه‌های تحصیلی گوناگون، اساتید نیاز به دریافت مجوز تدریس خصوصی ندارند. البته این بدین معنا نیست که هیچ گونه شرایطی برای تدریس خصوصی وجود نداشته باشد و در واقع قواعد حرفه‌ای و اخلاقی مهمی در تدریس خصوصی وجود دارد که اساتید باید آن‌ها را حتماً رعایت کنند و شرایط تدریس خصوصی استادبانک نیز با درنظر گرفتن این قواعد، برای معلمان امکان‌پذیر است.

در ادامه‌ این مقاله‌ی مجله‌ی معلم خصوصی استادبانک در مورد اخذ مجوز تدریس، شرایط تدریس خصوصی در منزل (محل مورد نظر معلم یا شاگرد) و نحوه گرفتن مجوز آموزشگاه تدریس خصوصی، صحبت می‌کنیم.

اخذ مجوز تدریس نیاز نیست، اما قوانین تدریس خصوصی باید رعایت شود!

شرایط تدریس خصوصی در منزل یا مکان موردنظر معلم و شاگرد، نیاز به اخذ مجوز تدریس خصوصی ندارد و نیازی نیست اساتید به نهاد یا سازمان‌های رسمی کشور مراجعه کنند. اما، همان گونه که قبل از این اشاره شد، قوانین تدریس خصوصی برای اساتید بیشتر جنبه حرفه‌ای و اخلاقی دارد.

این قوانین مجموعه‌ای از رفتارهای مناسب اجتماعی و شغلی است که یک استاد موفق ملزم به رعایت آن‌هاست تا علاوه بر ایجاد یک رابطه استاد-شاگردی محترمانه، به رشد او از جنبه تحصیلی کمک کند. به طور مثال رعایت زمان‌بندی کلاس‌ها توسط استاد علاوه بر نشان‌دادن وقت‌شناسی او، یک درس اخلاقی مهم برای دانش‌آموز نیز هست که او نیز نسبت به نظم و برنامه زمانی خود متعهد باشد.

به طور کلی تدریس خصوصی از 9 قانون کلیدی پیروی می‌کند که رعایت آن‌ها به معلم خصوصی کمک کرده تا به عنوان معلم عملکرد موفق‌تری داشته باشد. این قوانین شامل موارد زیر می‌شود:

  • تعیین قیمت نهایی جلسات پیش از شروع کار (یگی از مهم‌ترین شرایط تدریس خصوصی در منزل یا هر محلی)
  • ظاهر مناسب و مرتب برای حفظ جدیت و نظم کلاس
  • تعیین سطح تحصیلی دانش‌آموز جهت ارزیابی شرایط وی
  • تعیین اهداف و انتظارات شاگرد برای آگاهی دانش‌آموز و والدین از شرایط کلاس
  • تاکید بر عدم تضمین قطعی و پرهیز از مشخص‌کردن اهداف غیرمنطبق با توانایی‌های دانش‌آموز
  • رعایت اصل صداقت چه در نحوه تدریس و چه در رفتار با دانش‌آموز
  • وقت‌شناسی و تاکید بر نظم و ترتیب کلاس‌ها
  • تاکید بر بهره‌مندی از حداکثر زمان مفید کلاس و جلوگیری از به حاشیه‌رفتن آن
  • ایجاد یک رابطه صمیمی به صورت متقابل و بر مبنای احترام دوطرفه با دانش‌آموز

شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر در راستای قوانین تدریس خصوصی و این که چگونه می‌توان یک معلم خصوصی موفق و منظم بود، پیشنهاد می‌کنیم مقاله قوانین تدریس خصوصی را مطالعه کنید.

بیشتر بخوانید: شروع تدریس خصوصی + نکات جذب شاگرد برای تدریس

 

بنابراین، در پاسخ به سوال آیا تدریس خصوصی مجوز می خواهد؟ باید گفت با اینکه نیاز به مجوز نیست، اما رعایت این قوانین مانند مجوز تدریس خصوصی عمل می‌کند و در صورت عدم رعایت آن‌ها توسط معلم، موفقیت شغلی به دست نمی‌آید. البته باید به این نکته اشاره کرد که اخذ مجوز تدریس خصوصی برای تاسیس یک آموزشگاه یا راه‌اندازه آن نیاز است و فرآیندی متفاوت با تدریس خصوصی در منزل دارد.

در ادامه این مقاله نحوه گرفتن مجوز آموزشگاه تدریس خصوصی را نیز بررسی می‌کنیم، اما قبل از آن باید با روش‌های آموزش بدون نیاز به اخذ مجوز تدریس اشاره کنیم.

روش‌های آموزش بدون نیاز به مجوز تدریس خصوصی

شیوه‌های تدریس خصوصی برای اساتید به دو دسته کلی تقسیم می‌شود: تدریس خصوصی آنلاین و تدریس خصوصی در منزل به صورت حضوری. هرکدام از این شیوه‌های تدریس خصوصی مزیت‌های مخصوص خود را دارند و دانش‌آموز با توجه به شرایط خود یکی از این دو روش را انتخاب می‌کند. وجه اشتراک هر دو روش این است که هیچ‌کدام نیاز به اخذ محوز تدریس ندارند.

اساتید نیز به صورت کاملا اختیاری می‌توانند، انتخاب کنند که به صورت آنلاین تدریس خواهند کرد یا حضوری. از یک طرف بسیاری از دانش‌آموزان تنها در حالت حضوری می‌توانند درس یاد بگیرند و از طرف دیگر کلاس‌های آنلاین این امکان را به وجود می‌آورد تا بدون در نظرگرفتن فاصله و مکان بین دانش‌آموز و استاد، فرآیند آموزش امکان‌پذیر می‌شود. اما چرا بعضی از دانش‌آموزان ترجیح می‌دهند تدریس خصوصی به صورت حضوری را تجربه کنند؟

در واقع حضور استاد برای بعضی از دانش‌آموزان از نظر اهمیت هم‌رده با درس‌خواندن است و در این حالت است که آن‌ها بهتر می‌توانند درس بخوانند. در حالت حضوری تعامل بین استاد و دانش‌آموز می‌تواند بیشتر و عمیق‌تر باشد و هم دانش‌آموز بتواند بیشتر و راحت‌تر سوال بپرسد و هم استاد تمرکز مضاعفی روی نحوه یادگیری او بگذارد. با این حال تدریس آنلاین به عنوان یکی از شیوه‌های تدریس خصوصی هم با مزایای ویژه خود می‌تواند انتخاب بسیاری از اساتید و دانش‌آموزان باشد.

به طور مثال از نظر هزینه با توجه به این که هزینه رفت و آمد استاد لحاظ نمی‌شود، معمولا برای دانش‌آموز مقرون به صرفه‌تر می‌شود و از طرف دیگر استاد نیز با حذف زمان رفت و آمد، می‌تواند به دانش‌آموزان بیشتری تدریس کند. بنابراین انتخاب شیوه تدریس خصوصی بر اساس شرایط دانش‌آموز و استاد تعیین می‌شود و در استادبانک هردو حالت تدریس خصوصی آنلاین و حضوری امکان‌پذیر است تا دانش‌آموزان به سادگی بتوانند استاد مورد نظر خود را انتخاب کنند.

بیشتر بخوانید: روش‌های ارزشیابی دانش‌آموزان در کلاس‌های خصوصی

نحوه گرفتن مجوز آموزشگاه تدریس خصوصی | اخذ مجوز تدریس ضروری است!

برخلاف شرایط تدریس خصوصی در منزل و دیگر اماکن موردنظر معلمان، تدریس در آموزشگاه کمی متفاوت است. اگر معلمی قصد همکاری با یک موسسه یا آموزشگاه را داشته باشد، نیازی به اخذ مجوز تدریس نیست و فقط باید با مدیران آموزشگاه به توافق برسد. اما برای تاسیس و راه‌اندازی آموزشگاه نیاز به مجوز است.

انواع مجوز آموزشگاه وجود دارد که می‌تواند، وابسته به نوع درس و رشته، متفاوت باشد. به طور کلی، شرایط اخذ مجوز آموزشگاه از آموزش و پرورش، سازمان فنی‌و‌حرفه‌ای کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد، وزارت علوم و تحقیقات و مراجع دیگر، تفاوت دارد. هرچند، نحوه گرفتن مجوز آموزشگاه کنکور، احتمالا سوال بخش بزرگی از اساتید و فعالین این حوزه است و این نوع از موسسات طرفداران بیشتری دارد.

به طور کلی، نحوه گرفتن مجوز آموزشگاه تدریس خصوصی، باید طبق اصول و روال قانونی طی شود. بنابراین، معلمان و اساتید علاقه‌مند به تاسیس آموزشگاه و موسسه، در این زمینه باید از یک فرد متخصص و باتجربه کمک بگیرند.

اگر بخواهید به تدریس خصوصی بپردازید می‌توانید این کار را در خانه یا آنلاین یا حتی در آموزشگاه‌ها و مدارس انجام دهید. معلم خصوصی شدن نیاز به داشتن مجوز تدریس ندارد. اگر قصد دارید یک آموزشگاه به منظور تدریس خصوصی افتتاح کنید، باید مجوزهای لازم را بگیرید. این مجوزها باید از مراجع قانونی و با ارائه مدارک انجام شود.

مدارک کلی برای گرفتن مجوز تاسیس آموزشگاه تدریس خصوصی در زیر آمده است.

  • گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
  • ارائه گواهی عدم اعتیاد
  • داشتن محل مناسب با متراژ و شرایط مرجع ذیصلاح
  • تجهیزات مناسب، متناسب با موضوع آموزشگاه

همچنین حداقل سن برای مجوز آموزشگاه فنی و حرفه‌ای 18 سال تمام و برای آموزشگاه کنکوری 30 سال تمام است. علاوه بر این مجوز آموزشگاه تدریس خصوصی بسته به رشته و مقطع تحصیلی ممکن است به مدارک اضافه نیاز داشته باشد که مرجع مربوطه اعلام خواهد کرد. برای تاسیس آموزشگاه تدریس خصوصی در هر رشته شرایط عمومی و اختصاصی وجود دارد که در بخش بعد به دو مورد از آن‌ها پرداخته شده است. سایر مجوزها نیز در شرایط عمومی یکسان و در شرایط خصوصی متفاوت هستند.

مجوز آموزشگاه خصوصی زبان از آموزش و پرورش

تدریس خصوصی زبان انگلیسی امروزه طرفداران زیادی دارد. با تاسیس یک آموزشگاه زبان انگلیسی افراد زیادی برای یادگیری به سراغ شما خواهند آمد. شرایط عمومی، اختصاصی و مدارک لازم در جدول زیر آمده است.

شرایط شرایط و مدارک
شرایط عمومی ●       تابعیت جمهوری اسلامی

●       اعتقاد به دین اسلام با سایر ادیان معتبر در قانون کشور

●       صلاحیت اخلاقی، فرهنگی و سیاسی

●       عدم سوء پیشینه کیفری

●       برخورداری از سلامت جسم و روان

●       کارت پایان خدمت برای آقایان الزامی است.

●       حداقل مدرک لیسانس مورد قبول است.

●       آقایان باید متاهل باشند

●       2 سال سابقه کاری آموزشی تمام وقت، معتبر و مورد تایید نهادهای رسمی. (در صورت سابقه پاره وقت، باید مدت آن 4 سال باشد)

شرایط اختصاصی ●       افراد حقوقی بهره‌مند از امکانات دولتی بهره‌مند امکان دریافت مجوز آموزشگاه زبان را ندارند.

●       معرفی نماینده حقوقی به هیات نظارت برای  متقاضیان حقوقی و غیردولتی باشد.

مدارک ارائه درخواست کتبی خود را به آموزش و پرورش واقع در استان خود

اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی متقاضی

اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت از دوره سربازی

مدارک تحصیلی

سوابق کاری

برای سایر دروسی که در دبیرستان و دانشگاه‌ها تدریس می‌شوند و آموزشگاه‌های علمی آزاد و کنکوری نیز همین شرایط و مدارک صدق می‌کند. در صورتی که نیاز به مدارک بیشتری باشد. مرجع ذیصلاح آن را اعلام می‌کند.

مدارک لازم برای تاسیس اموزشگاه خصوصی از سازمان فنی‌و‌حرفه‌ای کشور

مجوزهای آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای در گروه‌های الف تا د دسته‌بندی می‌شوند. مجوزهای این گروه‌ها برای رشته‌های مختلف صادر می‌شوند و تاریخ اعتبار دارند. به این معنی که پس از پایان اعتبار باید برای تمدید آن‌ها تحت شرایطی که مرجع ذیصلاح آن را اعلام می‌کند اقدام شود.

شرایط عمومی کاملا مشابه با شرایط عمومی تاسیس آموزشگاه تدریس خصوصی زبان است. مدارک لازم برای آموزشگاه فنی و حرفه‌ای در ادامه آمده است.

  • پر کردن فرم تعهدنامه
  • ارائه مدارکی جهت اثبات مکان و موقعیت ساختمانی که برای دوره‌های نظری و کارگاهی تدارک دیده است. ساختمان باید گنجایش حضور همزمان حداقل 12 کارآموز را داشته باشد.
  • ارائه مدارک صلاحیت و تامین فضای عمومی آموزشگاه اعم از: سرویس بهداشتی، رختکن، نمازخانه، انبار و…..
  • مدارک تایید تامین تجهیزات، مواد و ابزار آلات مورد نیاز برای پیشبرد اهداف آموزشی و کارگاهی تجهیزاتی که کاملا منطبق با استانداردهای آموزشی هستند.

برای همکاری با استادبانک، آیا تدریس خصوصی مجوز می خواهد؟

برای تدریس خصوصی در استادبانک نیاز به اخذ مجوز نیست. اما رعایت قواعد حرفه‌ای و اخلاقی از سمت استاد از موارد مهم و الزامی برای همکاری با استادبانک به عنوان معلم خصوصی است. رعایت زمان‌بندی‌ها، تعهدات استاد نسبت به دانش‌آموز و ارائه صددرصدی توان او برای تدریس باعث می‌شود میزان رضایت دانش‌آموزان از استاد بالاتر برود و هرچقدر این رضایت بیشتر باشد، امکان بالاتر رفتن رتبه او در استادبانک بیشتر شده و به دنبال آن فرصت دریافت تدریس دانش‌آموز نیز افزایش می‌یابد. بنابراین اگرچه معلمان نیازی به اخذ مجوز تدریس ندارد، اما با رعایت نکات حرفه‌ای می‌توان در استادبانک به عنوان استاد پیشرفت کنید و به دانش‌آموزان بیشتری تدریس کنید.

بیشتر بخوانید: نمونه قرارداد تدریس خصوصی استادبانک + مزایای کلاس خصوصی آنلاین

بدون نیاز به اخذ مجوز تدریس؛ همین حالا در استادبانک ثبت نام کن!

استادبانک به عنوان سامانه جامع معلم خصوصی فرصتی برای رشد و پیشرفت اساتید در زمینه تدریس خصوصی زبان، تدریس خصوصی ریاضی و… است که هم برای دانش‌آموزان و هم برای اساتید مفید واقع می‌شود. در استادبانک شما می‌توانید طی یک فرآیند ساده به عنوان معلم خصوصی ثبت نام کنید و پس از تکمیل فرم‌های آنلاین استخدام، فعالیت تدریس خود را آغاز کنید. پس اگر می‌خواهید یک معلم خصوصی موفق شوید، همین حالا در استادبانک ثبت نام کنید!

تدریس خصوصی زبان

تدریس خصوصی ریاضی

استادبانک معتبرترین پلتفرم استخدام معلم خصوصی ریاضی  

سامانۀ آموزش خصوصی استادبانک، یکی از معتبرترین و باسابقه‌ترین پلتفرم‌ها برای معرفی برترین اساتید تدریس خصوصی ریاضی آنلاین و حضوری (و سایر دروس) به دانش‌آموزان، دانشجویان و دیگر متقاضیان کلاس‌های خصوصی است.

اهداف و چشم‌اندازهای استادبانک تنها به معرفی معلمان خصوصی محدود نمی‌شود. بلکه یکی از دغدغه‌های همیشگی تیم استادبانک، کمک به افزایش دانش معلمان در زمینۀ تدریس خصوصی و گروهی نیز بوده است.

ما در مجله اساتید استادبانک تلاش می‌کنیم تا به نیازهای مختلف اساتید، معلمان  در زمینه‌های مختلف مانند توسعۀ شغلی، کسب درآمد، آشنایی با منابع مطالعاتی و غیره به بهترین شکل پاسخ دهیم.

برای مثال از یک سو با ارائۀ بخش‌هایی نظیر روش تدریس، معرفی کتاب، طرح درس، مدیریت کلاس و غیره می‌کوشیم تا نیازهای این عزیزان در حوزه‌های مذکور برطرف کنیم و از سوی دیگر، با فراهم کردن امکان کسب درآمد از تدریس خصوصی، به افزایش رضایت شغلی این عزیزان کمک می‌کنیم.

در صورتی که شما نیز علاقمند به تدریس و همکاری با سایت استادبانک به عنوان معلم خصوصی هستید، می‌توانید از طریق لینک عضویت اساتید مراحل ثبت نام خود را طی کنید.

چنان چه در مورد ثبت‌نام، نحوۀ همکاری و سایر خدمات آموزشی استادبانک نیاز به راهنمایی و مشاوره داشتید، می‌توانید با شماره 91005343-021 تماس بگیرید.