مقالات معلم خصوصی

مدیریت کلاس خصوصی ، هر آنچه که باید بدانید

استادبانک نویسنده
638 0
05 اسفند 1401
مدیریت کلاس خصوصی ، هر آنچه که باید بدانید

یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی که خیلی از معلم‌های خصوصی با آن روبرو هستند، مدیریت کلاس درس است. این موضوع برای معلم‌هایی که تازه کارشان را شروع کرده‌اند هم، پررنگ‌تر است. علاقمند کردن، درگیر کردن و متمرکز نگه‌ داشتن دانش‌آموز اصلا کار ساده‌ای نیست.

مهارت‌های مدیریت کلاس خصوصی ، معمولا با گذشت زمان و تجربه بهبود پیدا می‌کنند. اما به نظر می‌رسد که بعضی از معلم‌ها از همان اول استعداد خاصی برای مدیریت کلاس دارند. آنها با بچه‌ها ارتباط برقرار می‌کنند و کاری می‌کنند که تمرکزشان بالا برود. می‌خواهید بدانید رمز موفقیت آنها چیست؟ در این مقاله به شما می‌گوییم.

مدیریت کلاس چیست

به زبان ساده، مدیریت کلاس یعنی مجموعه‌ای از مهارت‌ها و تکنیک‌هایی که معلم‌ها برای جلوگیری از ایجاد هرج‌ومرج و بهبود یادگیری دانش‌آموز انجام می‌دهند. ایجاد کردن یک محیط ساختاریافته با قوانین مشخص و واضح برای دانش‌آموز، میزان یادگیری او را بالاتر می‌برد.

بسته به اینکه شما در چه رشته و چه گروه سنی تدریس می‌کنید و چه نوع تیپ شخصیتی دارید، مهارت‌ها و تکنیک‌ها متفاوت هستند. ممکن است مجموعه‌ای از مهارت‌ها که برای یک معلم مناسبند برای شما اصلا کاربردی نداشته باشد. پس باید سعی کنید مهارت‌های مورد نیاز را برای خودتان تقویت کنید.

اما به صورت کلی می‌توانیم چند نکته مهم و اساسی که برای همه موثر هستند را برایتان توضیح دهیم. در ادامه آنها را می‌خوانید.

یک: رابطه‌ای قوی با دانش‌آموزتان بسازید

این در واقع موثرترین تکنیک مدیریت کلاس خصوصی است. وقتی دانش‌آموز به معلمش اعتماد می‌کند، تلاش بیشتری برای پیروی از قوانین کلاس نشان می‌دهد. از طرفی، اگر شما هم سعی کنید دانش‌آموزتان را بهتر و بیشتر بشناسید، مدیریت کردن کلاس بسیار ساده‌تر می‌شود. همه اینها در گرو، ساختن یک رابطه خوب است.

ساختن یک رابطه خوب یعنی اینکه بتوانید به راحتی با هم گفتگو کنید. نیازها و مشکلاتتان را مطرح کنید و از قضاوت شدن نترسید. پس برای ساختن رابطه، نیاز است که به عنوان معلم در مورد خودتان اطلاعات بیشتری به دانش‌آموز بدهید. همچنین از او بخواهید که در مورد خودش بیشتر صحبت کند.

همۀ اشتباهاتی که یک معلم خصوصی باید از آن‌ها اجتناب کند

برقراری ارتباط با دانش آموز

دو: کلاس درستان را از نو بسازید

هر چند وقت یکبار از دانش‌آموزتان بپرسید که دوست دارند کلاسشان چه شکلی باشد. البته قطعا شما نمی‌توانید همه خواسته‌های او را برآورده کنید. ولی دست کم به بعضی از خواسته‌های او توجه نشان دهید. مثلا اگر دانش‌آموز شما می‌گوید:«من دوست دارم تمرین‌های ساده‌تری انجام دهم» شاید بتوانید این خواسته او را برآورده کنید.

به این ترتیب کلاس درسی ساخته‌اید که در آن به یکدیگر احترام می‌گذارید. مدیریت کردن چنین کلاسی بسیار راحت‌تر است.

سه: با خانواده دانش‌آموز ارتباط مثبت برقرار کنید

بسیاری از معلم‌ها در این دام میفتند که فقط وقتی مشکلی وجود دارد، با خانواده تماس می‌گیرند. در حالی که شما در مناسبت‌های دیگری هم می‌توانید با والدین دانش‌آموزتان ارتباط داشته باشید. مثلا اخبار مثبت در مورد پیشرفت فرزندشان به آنها بدهید. این تجربه مثبتی برای خانواده و دانش‌آموز شماست و به احتمال زیاد، تاثیر آن را در کلاس درستان خواهید دید.

چطور به عنوان معلم خصوصی، اعتماد به نفس خوبی داشته باشم؟

چهار:از سخت‌کوشی دانش‌آموزتان قدردانی کنید

به شاگردتان نشان دهید که برای یادگیری و پیشرفت او ارزش قائل هستید. نقاط عطف او را شناسایی کنید و چندوقت یکبار درباره آنها با دانش‌آموزتان صحبت کنید. بچه‌هایی که می‌دانند تلاش و سخت‌کوشی‌شان به جای نمره‌هایشان مورد تجلیل قرار می‌گیرد، توجه بیشتری نشان می‌دهند و متمرکز می‌مانند.

پنج: با اقتدار و قاطع باشید

لازم نیست بداخلاق باشید تا مقتدر به نظر برسید. فقط کافیست که حرف و عمل شما یکی باشد. مثلا اگر به عنوان معلم خصوصی قوانین خاصی برای کلاس در نظر گرفتید، خودتان همیشه به آن پایبند بمانید. مطمئن باشید ظرف مدت کوتاهی، دانش‌آموز شما متوجه اقتدار و جدیت شما می‌شود. این شاید یکی از مهم‌ترین رمزهای موفقیت در مدیریت کلاس خصوصی باشد.

چگونه بچه ها را در کلاس خصوصی درگیر کنیم؟

شش:چرایی هر قانون را توضیح دهید

اکثر ما فکر می‌کنیم که همین که قانونی تعیین می‌کنیم برای رعایت کردن آن کافی است. در حالی که دانش‌آموزها وقتی چرایی و چگونگی پشت قوانین را درک نمی‌کنند، خودشان را ملزم به رعایت آنها نمی‌دانند.

بنابراین قبل از اینکه قانونی وضع کنید، حتما درباره چرایی آن صحبت کنید. صحبت کردن معجزه می‌کند. حتی می‌توانید کمی هم شوخی کنید! مطمئن باشید با این روش نتیجه بهتری می‌گیرید.

مثلا اگر معلم خصوصی ریاضی هستید می‌توانید درباره حل نکردین تمرین‌ها، قوانینی وضع کنید. درباره اینکه این قوانین به نفع خود دانش‌آموز است هم توضیح دهید.

هفت: یک برنامه واقعی برای مسائل رفتاری داشته باشید

وقتی که گواهینامه رانندگی می‌گیرید، تمام عواقب رفتار نامناسب در هنگام رانندگی به شما آموزش داده می‌شود. از همین ایده برای مدیریت کلاس درستان کمک بگیرید. یعنی برای شاگردتان توضیح دهید که در صورت رعایت نکردن قوانین چه اتفاقی ممکن است بیفتند.

در نهایت زمانی که قوانین کلاس شکسته شد، بدون هیچ احساسی عواقب و نتیجه عمل دانش‌آموزتان را به او نشان دهید. این به دانش‌آموز نشان می‌دهد که پیامدهای رفتار نامناسب او چیست. البته یادتان باشد که احساس ارزشمندی او را خدشه‌دار نکنید.

مدیریت کردن کلاس درس

هشت: برای روز تدریس آمادگی کافی داشته باشید

در طول یک روز کاری، اتفاقات و مسائل زیادی رخ می‌دهند که نیاز به مدیریت دارند. اگر ندانید که قرار است با چه مشکلات و چالش‌هایی مواجه شوید، به راحتی یک روز خوب را از دست می‌دهید. بنابراین همیشه از قبل خودتان را آماده کنید. مثلا طرح درستان را آماده کنید. یا حتی موقعیت‌هایی که ممکن است برایتان پیش بیاید را پیش‌بینی کنید.

وظایف معلم خصوصی چیست؟

موفقیت در تدریس خصوصی با کمک استاد بانک

برای اینکه بتوانید واقعا کلاس درستان را به خوبی مدیریت کنید، باید بدانید که موفقیت چه حسی دارد و چه شکلی می‌تواند باشد. خودتان را به عنوان یک معلم موفق در نظر بگیرید. ببینید مهم‌ترین ویژگی‌های یک معلم موفق چیست. برای رسیدن به این ویژگی‌ها تلاش کنید و ناامید نشوید. در این مسیر استادبانک هم همراه شماست. استادبانک بزرگترین پلتفرم تدریس خصوصی در ایران است و به شما کمک می‌کند با شاگردهای خصوصی زیادی آشنا شوید. همچنین استادبانک یک دوره اخلاق‌ حرفه‌ای در تدریس آماده کرده است که می‌تواند برای مدیریت کردن کلاس به دردتان بخورد.

همچنین شما می‌توانید تمام سوالات خود را از کارشناسا ما بپرسید. فقط کافیست با شماره 02191005343 تماس بگیرید.