جدول برنامه ریزی درسی استادبانک نمونهی یک جدول برنامه ریزی ساده و مفید است که تمام نکات موردنیاز شما را پوشش داده است. در این جدول ما در چند مرحله به برنامه ریزی و سنجش و ارزیابی برنامه ای که داشتهایم میپردازیم. به این شکل شما می توانید علاوه بر یافتن نظم خاص خودتان کارهای هرهفته را ثبت کرده و هم چنین پیشرفت خود را هفته به هفته مشاهده کنید.
در این مقاله از مجله استادبانک جدول های برنامه ریزی در اختیار شما قرار می گیرد. فرقی نمی کند در چه پایه و چه رشته ای هستید یا از نظر درسی در چه سطحی قرار دارید. استفاده از این برنامه کارهای شما را شفاف کرده و مقابل رویتان قرار میدهد. تا هم خطاهای خود را کشف کنید و هم راههای پیشرفتتان را ببینید.
استادبانک یک سامانه قدرتمند انتخاب آنلاین معلم خصوصی است، دانش آموزان بهترین معلم ها برای درخواست تدریس خصوصی در تهران و شهرستان ها را در استادبانک می یابند.
جدولهای برنامه ریزی درسی استادبانک؛ ماهانه، هفتگی و روزانه
آنچه مطالعه خواهید کرد
جدول برنامه ریزی درسی استادبانک سه نوع است. برنامه ماهانه، هفتگی و روزانه که توضیحات هرکدام را ادامه میتوانید بخوانید. استفاده از این برنامه در هر هفته چند دقیقه وقت شما را میگیرد. مطمئن باشید که هرچند دقیقه ای که صرف برنامه ریزی برای خود کنید میتواند ارزش مطالعه تان را ساعت ها بالاتر ببرد پس نگران اتلاف وقت نباشید. باهم نحوهی استفاده از این برنامهها را مرحله به مرحله بررسی می کنیم که به چند نوبت تقسیم میشود و در هر نوبت باید زمانی را بادقت فراوان برای بررسی برنامه بگذاریم.
باتوجه به مواردی که در مقاله آموزش برنامه ریزی درسی به آن اشاره شد در این برنامه ما مطالعه کردن را به دو دسته آموزشی و آزمونی تقسیم کردیم. واضح است زمانی که برای آموزشی خواندن دروس صرف میشود باید بیشتر از آزمونی خواندن باشد. در برنامه ریزی برای مقاطع ابتدایی و دوره متوسطه اول و دوم این اختلاف بیشتر هم میباشد.
به همین علت ما تفکیک مطالعه به آزمونی یا آموزشی را کنار گذاشتیم و تفکیک آزمونی خواندن را به عهدهی دانش آموز و در جدول پیش بینی میگذاریم تا از پیچیدگی برنامه هم جلوگیری کنیم. البته که جدیترین دورهی مطالعه آزمونی در دوران جمع بندی برای کنکوریها است که جداگانه به آن خواهیم پرداخت.
هر هفته یک مسابقه؛ جدول برنامه ریزی هفتگی درسی
جدول برنامه ریزی هفتگی مرکزی ترین جدول برنامه ریزی درسی است. با این جدول هرروز کار دارید و باید به آن توجه زیادی کنید. استفاده از این جدول به شکلی که توضیح داده شده در ابتدای هفته، طی روز و انتهای هفته صورت میگیرد.
1. موقع نقشه کشیدن شده!
وقتی را در آخر هفته (مثلا جمعه عصر) را می گذاریم و برای هفته آینده برنامه ریزی می کنیم. به این شکل که هر کاری را که در روزهای هفته آینده باید انجام دهیم به ذهن میآوریم و مینویسیم. در این مرحله از جدول پیش بینی استفاده می کنیم که هرروز ما را به سه بخش:
- صبح(بیدار شدن تا ناهار)
- بعدازظهر(بعد از ناهار تا شام)
- شب(بعد از شام تا خواب)
تقسیم می کند. هر کار و برنامه ای که در طول روزهای هفته آینده در پیش داریم به این شکل روی کاغذ ثبت میشوند.
مثلا میدانیم که در روز دوشنبه آینده، شب را مهمان هستیم. پس برای درس خواندن صبح و بعدازظهر را وقت داریم. با توجه به اینکه چهارشنبه امتحان کلاسی ریاضی داریم پس بعدازظهر دوشنبه بهتر است ریاضی بخوانیم. هم چنین چون صبح یکشنبه درس جدیدی از ادبیات را خواندهایم آن درس را هم برای بعدازظهر یکشنبه می گذاریم.
صبح را هم صرف خواندن فیزیک و دینی می کنیم چون هفته پیش درس های سختی را خواندیم و نیاز به تمرین و مطالعه دارند. به این شکل در جدول پیش بینی مربوط به دوشنبه. در قسمت صبح می نویسیم “تست از دینی و فیزیک” و در قسمت بعدازظهر می نویسیم “خواندن ریاضی برای امتحان و دروس تازه درس داده شده ادبیات”.
هم چنین می توانید فقط اسم دروس را بنویسید و این جزئیات را در ذهن داشته باشید. اینها کاملا به سلیقه خودتان و اینکه چطور راحتتر هستید بستگی دارد. این کار را برای تمام روزهای هفته انجام میدهید. بدین صورت شما برای هرروز از قبل می دانید که باید چه درسهایی را بخوانید و این درسها را در چه زمانی بخوانید. در واقع بخش اصلی برنامه ریزی درسی پایه دهم در این جدول قرار دارد.
2. چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است؟
فواید ثبت ساعات مطالعه بسیار زیاد است. که به بخشی از آنها در بالا اشاره شد. برای ثبت ساعات باید در طول روز هر ساعت مطالعه خود (یا نرسیدن به برنامه) را بنویسید. این کار میتوان بعد از هرنوبت مطالعه انجام داد یا اینکه بعد از طی شدن یک بخش از برنامه (مثلا قبل از ناهار) و یا در انتهای روز و قبل از خواب انجام داد اما ستونی هم برای آموخته ها داریم.
یکی از جدی ترین اهداف برنامه ریزی کشف اشتباهات خود در مطالعه و بهبود آنهاست.
برای رسیدن به این هدف لازم است که حتما با نگاهی به برنامه ریزی هفته قبل خود نقص های احتمالی را پیدا کنیم و در هفته بعدی آنها را از بین ببریم. پس این ستون را جدی بگیرید و هر هفته سعی کنید حداقل با یکی دوجمله مثل “باید زودتر از خواب بیدار شوم” یا “باید با دقت ویژهتری ادبیات را بخوانم” پر کنید. حضور این ستون در برنامه به شما یادآوری می کند که هر هفته باید برنامه ریزی بهتری نسبت به هفته قبل داشته باشید.
3. شمارش امتیازها و داوری
آخر هفته ها زمان ارزیابی کردن برنامهتان است. باید پس از جمع کردن ستونهای ساعت مطالعه و کامل کردن جدول، زمانی که برای مطالعه صرف کردید را ارزیابی کنید و ببینید که عملکردتان در هفتهای که گذشته چگونه بوده است. این کار در واقع مرحله درو کردن ثمرات برنامه ریزی است.
باید ببینید نقاط قوت و ضعف کجاها بوده و در برنامه ریزی های آتی باتجربه تر و حرفه ای تر عمل کنید. پس هیچ گاه این مرحله را سرسری نگیرید. پس ازاینکه بررسیهایتان از هفته گذشته کامل شد و به نتایجی واضح و مفید رسیدید شروع می کنید به برنامه ریزی برای هفته آینده و بدین شکل میتوانید برنامه هر هفته را بهتر از قبل بریزید و اجرا کنید.
هرماه بهتر از ماه قبل؛ جدول برنامه ریزی ماهانه
جدول برنامه ریزی درسی ماهانه مشابه برنامه ریزی هفتگی دو بخش دارد که در دو نوبت باید تکمیل گردد. بخش اول جدول پیش بینی است که ابتدای ماه انجام می شود و بخش دوم ثبت ساعات مطالعه که به تفکیک هردو جدول را شرح می دهیم.
1. جدول پیش بینی و تعیین استراتژی
در ابتدای ماه باید مشخص کنید که در هر هفته از یک ماه روبرویتان می خواهید بابت هر کدام از دروس چه کارهایی انجام دهید. ابتدا هدفهای مطالعاتی ماهیانهتان را با کمک مشاور و پشتیبان درسی خود مشخص میکنید. این اهداف می توانند کاملا متفاوت باهم باشند. مواردی همچون “بهبود ضعف در تستهای استکیومتری شیمی”، “تسلط بیشتر بر مبحث آرایهها در ادبیات”، “بالا بردن درصد زیست در آزمونها”، “افزایش ساعات مطالعه روزانه” یا هرچیز دیگری برحسب سلیقه و نیاز شما.
سپس هرکدام از این اهداف در هفتههای مطالعاتی پخش میشوند. مثلا تصمیم میگیرید برای هفته دوم آبان ماه علاوه بر مطالعه دروس سال یازدهم برای آزمونی که در پیش دارید تمرکزتان را بر مبحث گیاهی زیست شناسی بگذارید و آن را قویتر کنید و به این شکل مشخص که در هر هفته مطالعاتی باید چه کارهایی انجام شود و چه درسهایی خوانده شود.
بعد از پر کردن این جدول شما نقشه راهی منظم و مدون برای مطالعه در طول ماه دارید. برنامههای هفتگیتان را با توجه به این برنامه پیش میبرید و ساعات مطالعه را هم همانطور که برای جدول هفتگی توضیحدادهشد کامل می کنید.
2. جدول ساعات مطالعه و کسب تجربه
در انتهای ماه ساعات مطالعه هر هفته ی خود را به دقت در جدول ساعات مطالعه ثبت می کنید. ستونهای این جدول میزان مطالعه هردرس شما را به تفکیک هفته در ماه نمایش می دهند. این اعداد همان اعدادی است که به عنوان جمع درسی در جدول هفتگی ثبت کردهاید. اما این بار تمام هفتههای یک ماه را در کنار هم و با پر کردن مدوام این جدول ماههای مختلف را در کنار هم دارید که به شما توان مقایسه و مشاهده عملکردتان را میدهد و بسیار باارزش است.
در انتهای ماه اگر در آزمونی شرکت کرده اید می توانید نتایج آزمونها (یا امتحانات کلاسی خود) را بنویسید. به این شکل جدول برنامه ریزی ماهانه کامل می شود. اما تحلیل این جدول بسیار بااهمیت تر از پر کردن آن است. حالا با کمک مشاورتان باید عملکرد درسی خود را ارزیابی کنید. تمام نقصهای احتمالی در برنامهتان مثل “کمبود ساعات مطالعه”، “مطالعه کم درسهایی خاص”، “مطالعه ناقص یا نادرست بعضی دروس” و “مشکل در روش های آزمون دادن” و… در این بررسی باید موشکافی شوند.
سپس با توجه به تجربه ی ماه قبل برنامه ریزی ماه جدید به شکلی مفیدتر و موثرتر انجام شود.
مسابقه با خود؛ جدول برنامه ریزی روزانه
جدول برنامه ریزی روزانه درسی با هدف ایجاد نظم خاص مطالعه تان بریا هر روز انجام می شود. برنامه روزانه می تواند در شب روز قبل و یا در ابتدای روز (مثلا اول صبح بلافاصه بعد از بیدار شدن) انجام شوند.
این جدول بسیار بیشتر از جداول هفتگی و ماهیانه تحت اختیار و سلیقهی شخص شماست و باید باتوجه به عادات و سبک زندگی روزمرهتان ساعتهای مطالعهتان را در روز تفکیک کنید و در هر نوبت درسی خاص را مطالعه کنید.
جدول اول برای ثبت ساعات مطالعه شماست. پس ستون اول را به ساعات مطالعه تان تقسیم کرده و در ستون دوم می نویسید که دقیقا به چه درسی را از چه منبعی و به چه شکل خواندهاید. مثلا در ردیف اول بخش شب در جدول می نویسید که “از ساعت 8 تا 9 ونیم تمرین هایی تستی از بحث حد ریاضی حل شد”
برنامه ریزی غیردرسی!
دیگر ویژگی این برنامه که در دیگر برنامهها دیده نشده بود ورود به فعالیتها و برنامههای غیردرسی شماست. از آنجا که این برنامه بیشتر برای کسانی مفید است که تازه شروع به برنامه ریزی درسی کرده اند و هنوز به روالی روزانه برای مطالعه دست پیدا نکرده اند ما این جدول را آماده کردهایم تا بتوانید کارهای غیردرسی خود را هم روی کاغذ بیاورید.
به این شکل اگر در برنامه ریزی خود مشکلی به علت برنامههای دیگرتان مثل خواب نامنظم دارید یا وقتتان برای کارهایی بیهوده تلف میشود متوجه آن میشوید. این جدول به دانش آموزان و مشاورین آنها کمک می کند تا با بررسی جزئیات فعالیتهای روزانهشان بتوانند به برنامهای بهتر برای هرروزشان دست پیدا کنند. و از آنجا که نهایتا موفقیت تحصیلی شما به هر یک روز درس خواندنتان بستگی دارد و همین روزها در کنار هم موفقیتهای بزرگ را رقم میزنند، این جدول اهمیت بسیاری دارد.
پر کردن این جدول برای مدتی نه چندان طولانی باعث میشود نظم خاص روزانهی خودتان را پیدا کنید و دیگر نیازی به پرکردن آن نداشته باشید و انرژی خود را روی برنامههای بلندمدتتر هفتگی و ماهانه بگذارید.
شما اهمیت جدول برنامه ریزی را در موفقیت تحصیلی جقدر می دانید و آیا از جدول برنامه ریزی درسی استفاده می کنید؟ اگر از این جداول برنامه ریزی درسی استادبانک استفاده کردید تجربه خود را با ما در میان بگذارید.
چگونه با برنامه ریزی درس بخوانیم؟ 🧑🎓
با برنامه درس خواندن در ابتدا نیاز به رعایت اصول خاصی توسط دانش آموز دارد و در ادامه با کمک مشاور و جدول برنامه ریزی دقیق و کامل می توان در آن پیشرفت کرد. 📚
جدول برنامه چیست و چگونه از آن میتوان استفاده کرد؟ 📝
جدول برنامه ریزی جدولی است که با پیش بینی ساعات مطالعه شما و ثبت گزارشات مطالعه شما کمک می کند تا با برنامه درس بخوانید. استادبانک نمونه یک جدول برنامه ریزی کامل را به همراه توضیحات نحوه استفاده از آن به طور رایگان در اختیار شما قرار میدهد. ⏰
جدول برنامه ریزی روزانه هفتگی و ماهانه استادبانک مناسب چه گروهی است? ✍️
همه ی دانش آموزان در هر مقطع و پایه ای می توانند از این جدول استفاده کنند. هم چنین این جدول متناسب با هرپایه ای اختصاصی شده که از آن جداول هم می توانید استفاده کنید. 🎯
خیلی خوبه
من خیلی وقت بود که دنبال چنین برنامه ای بودم
خوشحالیم که واستون مفید بود
ممنون از سایت خوبتون که خیلی کمکم کرده و خواهد کرد 😃
سلامت باشید … خوشحالیم که بهتون کمک کرد …
عالیییییی
سلام بسیار عالی مدتها بود که دنبال چنین جداولی بودم. فقط یک سوال میتونید خودتون هم برنامه درسی برام بفرستید پایه نهم هستم
سلام. خداروشکر واستون مفید واقع شد.
به زودی سرویس مشاوره رو راهاندازی میکنیم و تو اون قسمت میتونید از مشاورای ما برنامه شخصی سازی شده بگیرید.
موفق باشید.
ممنون کامل،دقیق،عالی
و بیشترین قسمتی رو که دوست داشتم قسمت pdf ها رو😊🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩😍🤩🤩🤩
مرسیییی🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
سلام خوش اومدید به سایت.
ممنون از نظر دلگرمکنندهی شما.
سلامت باشید.
سلام.من پایه ۱۱ تجربیم..
میخام درسو شروع کنم.
اینو بگم پایه دهمو جمع نکردم..
میتونید یه برنامه کامل برام بدین
واقعا عای بود دستتون درد نکنه
سلام.من کلاس دهم هستم و برای اولین برنامه ریزی خود از جداول برنامه ریزی شما استفاده کردم و خیلی به درد خورد.از شما به خاطر کمک به دانش آموزان و آموختن نحوه درست درس خواندن متشکرم.💓💓💓💓
سلام.
خوشحالیم که جدول برنامه ریزی استادبانک بهتون تو درس خوندن کمک کرده.
موفق باشید.
ممنونم عالی بودVery good
با سلام من الان نهم هستم خیلی از این برنامه شما متشکرم واقعا عالی هست.
باتشکر
سلامت باشید.
چه خوب که بهتون کمک کرده.
خیییلی خوب بود ممنون
سلام. متشکرم از سایت خو بتون بسیار عالی و مفید هست❤
خیلی ممنون از زحمات شما واقعا خسته نباشید در این روز ها که بیشتر آدم ها راه موفقیت دیگران را سد میکنند شما وفادارانه به ملت و کشورتان خدمت میکنید🙏🙏🙏🙏🌹🌹🌹🌹🌹🌹
عالی است ممنون خدا خیرتون بده 💮💮💮💮💮
سلام من دانش آموز پایه یازدهم هستم
از اول ترم که شروع شد خیلی با خوندن و این جور چیزا مشکل داشتم و اصلا نمیتونستم درست برنامه ریزی کنم
ولی الان که مطالب و خوندم و جدول رو دیدم آشفتگیای ذهنم برطرف شد و فهمیدم باید چزور برنامه ریزی کنم
فقط لطفا اگه میشه بگید که هر درسی رم باید چطور خوند مثلن درسای عمومی رو چطوری باید خوند و خوندنشون چه فرقی با درسای تخصصی تو چه زمینه هایی داره ؟
بازم ممنون از مطالب خوب و مفیدی که برای ما گذاشتید 🙏🏻💚
یک برنامه ریزی دقیق میخواستم
به عنوان مثال بارم بندی
شیوه مطالعه
شیوه تست زنی
https://www.ostadbank.com/mag/%d8%aa%d8%a7%d8%ab%db%8c%d8%b1-%da%a9%d9%84%d8%a7%d8%b3-%d8%ae%d8%b5%d9%88%d8%b5%db%8c-%d8%b1%d8%a7-%da%86%d8%b7%d9%88%d8%b1-%d9%85%db%8c-%d8%b4%d9%88%d8%af-%d9%81%d9%87%d9%85%db%8c%d8%af%d8%9f/