جمعیت کم زیرگروه زبان که یکی از زیرگروههای فرعی هم محسوب میشود باعث شده که کنکوریهای زبان همیشه مورد کم توجهی مشاورین انتخاب رشته و مراجع اطلاع رسانی واقع شوند.
از طرفی انتخاب رشته مهمترین مرحله ورود به دانشگاه پس از کنکور است و باید مراقب باشید که این مرحله را بدون اطلاعات کافی و دقیق طی نکنید. پس ای کنکوریها! بیایید تا باهم در مجله استادبانک به موضوع راهنمای انتخاب رشته زبان 99 بپردازیم. همچنین میتوانید برای اطلاع از رشته های دانشگاهی زبان، بازار کار و درآمد آن ها مقاله مربوط به آن را بخوانید.
راهنمای انتخاب رشته کنکور زبان 99
1. حباب رتبه تان را در نظر بگیرید
سنجش دو نوع سهمیه مناطق و ایثارگران را برای داوطلبان کنکور اعمال می کند و هنگامی که یک داوطلب از خانواده شاهد و ایثارگران باشد و همزمان از سهمیه مناطق نیز برخوردار باشد، در اعلام نتایج اولیه یعنی اعلام رتبه های کنکور هر دوی این سهمیه ها در رتبه او موثر خواهد بود اما هنگام اعلام نتایج نهایی یکی از آن ها اعمال می شود پس بنابراین هنگام اعلام نتایج نهایی با بسیاری از داوطلبان بر اساس رتبه های کمتری نسبت به رتبه ای که کسب کرده اند رفتار خواهد شد.
به بیان دیگر می توان در نظر گرفت که رتبه هایی که داوطلبان کسب می کنند بیشتر از رتبه واقعی شان است و در اصل به میزانی حباب دارد. با توجه به محاسباتی که انجام شده است میزان این حباب در سال 97 و 98 میانگین در حدود 13 تا 20 درصد بوده است.
2. هرجا که بخواهید قبول میشوید!
همانطور که میدانید، از کارنامه کنکور زبان 99 اطلاعاتی همچون نوع سهمیه و استان بومی در انتخاب رشته کنکور 99 تاثیر گذار خواهند بود. در گروه آزمایشی زبانهای خارجی بیش از 85 درصد رشته محلها گزینش کشوری دارند و در این رشته محلها بومی گزینی صورت نمی گیرد.
اما این موضوع یعنی چه؟ ببینید بومی گزینی یعنی اینکه بخشی از ظرفیت دانشگاه را به قبولیهای همان استان یا منطقه میدهند. مثلا اگر ظرفیت دانشگاهی 30 درصد بومی گزینی منطقهای داشته باشد و صد نفر ظرفیت بابت یک کدرشته، سی نفر از این ظرفیت صدتایی را فقط از همان منطقه جذب میکند(بسته به رتبههایشان و انتخابهای افراد همان منطقه) و هفتاد نفر دیگر را مثلا از بقیه مناطق (البته انواع مختلفی سهمیه داریم و هرکدام از دانش آموزان برحسب سهمیه شان و ظرفیت دانشگاه برای آن سهمیه جذب میشوند) جذب میکنند.
اما در زیرگروه زبان اکثر رشتهها گزینش کشوری دارند و منطقه و استان و شهر شما در قبولی شما اثری ندارد. به این نکته حتما در انتخاب رشته توجه کنید و اگر شهری غیر از شهر بومیتان را در ذهن دارید میتوانید با خیال راحت آن را انتخاب کنید. دقت کنید این موضوع جدای از بحث سهمیههای مناطق است که شما را در انتخاب رشته با دانش آموزان هم منطقهی خودتان وارد رقابت میکند.
داوطلبان کنکور سراسری طبق الگوی سازمان سنجش آموزش کشور از نظر نوع سهمیه به گروههای مختلفی تقسیم بندی می شوند. بیشترین نوع سهمیه برای داوطلبان کنکور سراسری 99، سهمیه مناطق می باشد که 95 درصد متقاضیان کنکور سراسری را شامل میشود. سهمیه مناطق برای داوطلبانی است که سهمیههایی مانند سهمیه ایثارگران و جانبازان و… ندارند.
3. حرف اول و آخر را رتبهی شما میزند!
اولویت بندی انتخاب رشته سازمان سنجش یک نکته بسیار مهم دارد و آن این است که حتما باید براساس علاقمندی باشد و بالاتر گذاشتن یک انتخاب باعث افزایش شانس قبولی شما در آن انتخاب نیست. دلیل این امر این است که سازمان سنجش به ترتیب رتبهها، انتخاب رشتهها را چک می کند. مثلا رتبه 500، مورد بررسی قرار نمی گیرد تا زمانی که 499 نفر قبل از آن انتخابشان مشخص شود. حالا اگر رتبه 499، مثلا یک کد رشته را در اواخر لیست خود انتخاب کرده باشد که رتبه 500 آن را در انتخاب اول خود گنجانده باشد تفاوتی در شانس قبولی آن کد رشته محل برای رتبه 500 ایجاد نمی شود.
اگر رتبه 499، آخرین قبولی آن کد رشته محل باشد و ظرفیت را پر کند رتبه 500 که آن را در انتخاب یک گذاشته است قبول نمیشود چرا که در رتبه 499، ظرفیت آن کد رشته تکمیل شده است. البته که اگر رتبه 499 رشتهای را در اولویتهای بالاتر خود قبول بشود دیگر آن ظرفیت خالی میماند و به نفر 500 میرسد.
در ستون های مربوط به هر کدام از این زیرگروه ها رتبه ی سهمیه نهایی شما در آن زیرگروه قرار دارد و شما باید این رتبه را برای انتخاب رشته خود درنظر بگیرید.
4. اولویت بندی فقط برای خودتان است.
اولویت بندی ارزشش جایی است که فرم انتخاب رشته هر فرد نسبت به خودش بررسی شود. مثلا اگر همین داوطلب رتبه 500، بتواند در دوره روزانه قبول بشود ولی انتخاب اولش را دانشگاه آزاد گذاشته باشد، در همان انتخاب اول قبول میشود و دیگر بقیه انتخابهای او اصلا بررسی نمیشوند. در واقع اولویت بندی غلط در فرم انتخاب رشته هر شخص است که در انتخاب رشته باید صحیح انجام شود. پس بهتر است اولویت بندی انتخاب رشته براساس کیفیت رشته و دوره و دانشگاه و همچنین علاقه باشد تا هیچوقت از آن پشیمان نشوید.
همان طور که در مقاله راهنمای انتخاب رشته توضیح دادیم، بهتر است انتخابهای اولیه شما جاهایی باشد که شما بسیار به آنها علاقه دارید حتی اگر شانس قبولی شما در آنها صفر باشد (انتخابهای خوش بینانه) و به همین ترتیب که پایینتر میآیید، رفته رفته کد رشتههایی را بزنید که شانس قبولی شما در آنها بیشتر است و در نهایت در انتهای فرم انتخاب رشته 150 تایی، کد رشته دانشگاههایی را قرار دهید که قبولی شما در آنها قطعی است (انتخابهای بدبینانه). اما نهایتا در اولویت بندی خود علاقه را نسبت به شانس قبولی اولویت دهید. در ضمن در اولویت بندی خود علاوه برعلاقه، استعداد و توانایی خود را هم مد نظر داشته باشید. در این زمینه میتوانید از دیگر مطالب استادبانک درباره انتخاب رشته استفاده کنید.
5. چگونه برای انتخاب رشته زبان اولویت بندی کنیم؟
ابتدا رویاییترین و خوش بینانه ترین انتخابهای خود را در فرم انتخاب رشته سنجش مخصوص گروه زبان وارد کنید. می توان گفت که بهتر است از 150 انتخاب حداقل 30 انتخاب، انتخابهای رویایی باشد که شما احتمالا شانس قبولی در آنها را ندارید.
رشتههایی پرطرفدار و در دانشگاههایی خوب. سعی کنید 50 انتخاب خود را انتخابهای خوشبینانه بچینید. انتخابهایی که اگر خوش شانس باشید در آنها قبول می شوید. 50 انتخاب بعدی خود را هم انتخابهایی با احتمال قوی در قبولی را قرار دهید. 20 انتخاب آخر مخصوص انتخابهایی است که میدانید صددرصد در آنها قبول میشوید.
راهنمای انتخاب رشته زبان کنکور 99 دانشگاه آزاد
با ادغام کنکور دانشگاه سراسری و دانشگاه آزاد این امکان در اختیار متقاضیان قرار گرفته است که با شرکت در یک آزمون بتوانند هم در دانشگاه سراسری و هم در دانشگاه آزاد انتخاب رشته نمایند. انتخاب رشته دانشگاه آزاد 99 شامل رشتههای با آزمون و بدون آزمون این دانشگاه میشود و کلیه داوطلبانی که در کنکور 99 ثبت نام کردهاند قادر خواهند بود تا در انتخاب رشته این دانشگاه شرکت کنند.
در انتخاب رشته دانشگاه آزاد داوطلبین در سه سهمیه دسته بندی می شوند که عبارت اند از سهمیه عادی، سهمیه بسیج فعال، سهمیه ایثارگران. و دیگر بحثی از سهمیه مناطق در میان نخواهد بود اما بومی گزینی نیز در انتخاب رشته دانشگاه آزاد تاثیر گذار است. در انتخاب رشته دانشگاه آزاد نمره آزمون (تراز) شما مورد توجه است و داوطلبان می بایست اولویت هایشان را با توجه به تراز کسبشدهشان در هر زیر گروه قرار دهند.
انتخاب رشته زبان دانشگاه آزاد از انتخاب رشته زبان سازمان سنجش یا همان انتخاب رشته زبان سراسری، سادهتر است. زیرا تعداد کد رشته های آن تنها 20 عدد است. توجه داشته باشد که انتخاب رشته با آزمون دانشگاه آزاد برای رشته زبان داری نکات زیر است. روال انتخاب این بیست رشته مشابه انتخاب رشته سازمان سنجش است.
دفترچه انتخاب رشته زبان 99 سازمان سنجش
برای انتخاب رشته زبان حتما لازم است که یکبار دفترچه انتخاب رشته را دقیق بخوانید. دفترچه انتخاب رشته زبان توسط سازمان سنجش منتشر می شود و برای انتخاب رشته باید کد رشتههای درج شده در این دفترچه را در فرم انتخاب رشته زبان سازمان سنجش وارد کنید. دفترچه انتخاب رشته زبان امسال را می توانید از طریق لینک زیر دانلود کنید:
دفترچه انتخاب رشته زبان سال 99
رتبههای لازم برای قبولی در رشتههای مختلف کنکور زبان 99 را بدانید.
برای یک انتخاب رشته صحیح و خوب در گروه زبانهای خارجی باید بدانید که آخرین رتبه قبولی رشته های مختلف چند است. مثلا آخرین رتبه قبولی مترجمی زبان انگلیسی، زبان و ادبیات انگلیسی و… چند است. صد البته باید در نظر داشته باشید که باید از آخرین رتبه قبولی نسبت به دانشگاه باخبر باشید. مثلا اخرین رتبه قبولی مترجمی زبان انگلیسی دانشگاه تهران، آخرین رتبه قبولی زبان و ادبیات انگلیسی دانشگاه تهران، علامه، بهشتی، خوارزمی و…
رشتههای گروه زبان 99
گروه زبان دارای 4 زیر گروه می باشد که در هر زیر گروه لیست رشته محل ها و ضرایب هر درس اختصاصی با سایر زیر گروه ها متفاوت است. در این بخش لیست رشته های کنکور زبان 99 به تفکیک زیرگروه را قرار داده ایم:
زیرگروه یک زبان
دروس اختصاصی در زیر گروه یک: زبان تخصصی انگلیسی با ضریب 4
رشته های زیر گروه یک زبان: آموزش زبان انگليسی، زبان و ادبيات انگليسی، مترجمي زبان انگليسی، كاردانی آموزش زبان انگليسی، كاردانی مترجمی زبان انگليسی
زیر گروه دو زبان
دروس اختصاصی در زیر گروه دو: زبان تخصصی آلمانی با ضریب 4
رشته های زیر گروه دو زبان: زبان و ادبيات آلمانی، مترجمی زبان آلمانی
زیر گروه سه زبان
دروس اختصاصی در زیر گروه سه: زبان تخصصی فرانسه با ضریب 4
رشته های زیر گروه سه زبان: زبان و ادبيات فرانسه، مترجمی زبان فرانسه
زیر گروه چهار زبان
دروس اختصاصی در زیر گروه چهار: این زیر گروه درس تخصصی ندارد.
رشته های زیر گروه چهار زبان: زبان ايتاليایی، زبان چينی، زبان روسی، زبان و ادبيات اردو، زبان و ادبيات ارمنی، زبان و ادبيات اسپانيایی، زبان و ادبيات تركـي اسـتانبولی، زبان و ادبيات ژاپنی
مرکز رشد دانشگاه شریف میزبان انتخاب رشته کنکور 99
مجموعه استادبانک مستقر در مرکز رشد دانشگاه شریف مجموعه از حرفه ای ترین مشاوران انتخاب رشته کنکور سراسری را برای راهنمایی شمادر رشته های ریاضی، تجربی، انسانی، هنر و زبان گرد هم آورده است.
برای دریافت اطلاعات دقیق از نحوه انتخاب رشته در مرکز رشد دانشگاه شریف با شماره تلفن زیر تماس بگیرید و درخواست خود را عنوان کنید.
021-54435-000
چگونه در رابطه با رشتههای مختلف اطلاعات جمعآوری کنیم؟ 🧐
بهترین منبعی که میتوانید استفاده کنید افرادی هستند که در رشته ریاضی تحصیلکرده و اکنون در بازار کار هستند و همینطور مشاورین انتخاب رشته باتجربه و مجرب. 👨🏫
فردی با شرایط مشابه من در همان کد رشته و در همان دانشگاه قبولشده است،من هم میتوانم؟ 🏫
هرساله ممکن است قوانین سازمان سنجش تغییر کند.بنابراین این دلیل مناسبی نیست. بهتر است هر 150 گزینه موجود را در فرم انتخاب رشته پرکنید و از یک مشاور کمک بگیرید. 📜
چطور مشاوره انتخاب رشته کنکور زبان 99 دریافت کنم؟ 👨🎓
با مرکز مشاوره استادبانک با شماره 000-54435-021 تماس بگیرید و مشاوره انتخاب رشته زبان 99 دریافت کنید. 🎯