برنامه ریزی درسی استادبانکمشاوره تحصیلی

چگونه در تابستان درس بخوانیم؟ | راهنمای درس خواندن در تابستان!

ملیحه فراهانی نویسنده
9603 24
10 خرداد 1402
برنامه‌ریزی تابستان

فاصله امتحانات خرداد تا شروع سال تحصیلی جدید حدود 100 روز است. تابستان یک فرصت بسیار خوب برای پیش‌خوانی دروس سال تحصیلی جدید و مرور کتب درسی سال قبل است. سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که “چگونه در تابستان درس بخوانیم؟” و روش درس خواندن در تابستان باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟ البته که اهمیت تابستان برای دانش‌آموزان هر مقطع تحصیلی متفاوت است.

داوطلب کنکور باید تابستان را بهترین موقعیت برای برنامه‌ریزی و شروع نگاه کند و دانش‌آموز متوسطه دوم در فصل، فرصتی برای جمع‌بندی و مرور دارد. به همین دلیل باید تابستان در کنار همه‌ی تفریحات و سرگرمی‌ها به درس نیز پرداحت. در ادامه‌ی این مقاله‌ی برنامه ریزی درسی مجله‌ی آموزشی استادبانک، روش درس خواندن در تابستان را معرفی می‌کنیم. روش‌های گفته‌شده در این مقاله برای هر دانش‌آموز در هر مقعطی می‌توانند کاربردی باشد.

چگونه در تابستان درس بخوانیم؟ با کمک مشاور تحصیلی!

دانش‌آموزان در تابستان چندان تکلیف مشخصی برای درس خواندن ندارند و به نوعی سردرگم هستند. مسافرت، کلاس‌های ورزشی، هنری، تفریح و بازی باعث می‌شود که ندانند که چه میزان از وقت خود را بابت درس خواندن بگذارند و چه میزان برای سایر فعالیت‌ها، در این مواقع راهنمایی و استفاده از مشاوره تحصیلی بسیار راهگشا و تاثیر‌گذار است. در واقع، مشاور به سوال “چگونه در تابستان درس بخوانیم؟” به بهترین شکل پاسخ خواهد داد و مسیری شفاف برای شما ترسیم می‌کند.

مشاور تحصیلی طبق اطلاعات مفیدی که سال‌ها در حوزه تخصصی خود کسب کرده است، بهترین نوع برنامه‌ریزی درسی را متناسب با شخصیت، اهداف و توانمندی‌های دانش‌آموز طراحی می‌کند. در بخش مطالعه دروس مهم و حذف دروس غیرضروری، تمرکز روی نقاط قوت و ضعف دانش‌آموز و سایر بخش‌های مهم و کلیدی برنامه‌ریزی، نکات بسیار مهمی را برای دانش‌آموزان آموزش می‌دهد. بنابراین اولین قدم مثبت برای مطالعه ایده‌آل دروس در تابستان و داشتن یک برنامه متعادل، کمک گرفتن از یک مشاور تحصیلی است. در سامانه جامع آموزش خصوصی استادبانک، جمعی از برترین مشاورین تحصیلی با مناسب‌ترین قیمت در دسترس، دانش‌آموزان و والدین قرار دارند.مشاوره تحصیلی استادبانک

آیا درس خواندن در تابستان مهم است؟

بعد از یک سال تحصیلی طولانی و سخت تابستان به ما مجال استراحت می‌دهد، پس چرا باید با درس خواندن تابستان‌مان را از دست بدهیم؟ اما اگر عادلانه قضاوت کنیم تابستان آنقدر طولانی است که اگر بخواهیم همه‌ی آن را به استراحت و تفریح بگذرانیم، خسته می‌شویم.

تعطیلات تابستان این خاصیت را دارد که محدودیت زیادی برای ما قائل نمی‌شود، ما می‌توانیم هم استراحت و تفریح‌مان را داشته باشیم و هم مدتی را به درس خواندن اختصاص دهیم. درس خواندن در تابستان می‌تواند به سه شکل زیر باشد:

۱.جمع‌بندی و رفع اشکال مطالب سال قبل

۲.پیش‌خوانی مطالب سال بعد

۳.آمادگی برای کنکور

این سه دلیل اصلی برای درس خواندن در تابستان است. شاید بتوان دلایل دیگری نیز به این لیست اضافه کرد. اما یک نکته مهم وجود دارد؛ اهمیت تابستان برای داوطلبین کنکور. دانش‌آموزان زمانی‌که به سال کنکور نزدیک می‌شوند، دغدغه‌هایی نظیر “چگونه از صفر برای کنکور شروع کنیم؟” یا “در تابستان کنکور چه کنیم” دارند. خوشبختانه راه‌حل این دل‌نگرانی‌ها، برنامه ریزی در تابستان و مطالعه‌ منظم است.

برنامه‌ریزی تابستان

دلایل اهمیت درس خواندن در تابستان؛ 5 دلیل برای داشتن برنامه‌ریزی در تابستان

شاید در نگاه به نظر برسد پاسخ سوال “چگونه در تابستان درس بخوانیم؟” خیلی ساده است: “به این دلیل که زمان در تابستان به حد کافی وجود دارد و روزها طولانی هستند.” اما دانش‌‌آموز به همین سادگی از روزهای فراغت تابستان نمی‌گذرد و پای درس و میز مطالعه نمی‌نشیند. هرچند، پایه تحصیلی و سن دانش‌آموزان نیز در این مسئله بسیار اثرگذار است. در ادامه 5 دلیل اینکه چرا باید در تابستان درس خواند را بررسی می‌کنیم:

اولین دلیل: پاسخی عالی به سوال چگونه در تابستان درس بخوانیم؟؛ تقویت دروس پایه

از آنجایی که خیلی از دروس مانند ریاضی در مقاطع مختلف به هم ربط پیدا می‌کنند، اگر یک مبحث را در سال قبل به خوبی یاد نگرفته باشید در پایه‌های بعدی دچار مشکل می‌شوید. اگر پایه‌ی نهمی بوده‌اید و می‌خواهید به پایه‌ی دهم بروید، درس خواندن در تابستان برای شما اهمیت زیادی دارد. زیرا وارد فضای آموزشی سخت‌تر و جدی‌تری می‌شوید و برای موفقیت در پایه‌ی دهم حتما باید اشکالات خود در دروس پایه‌ی نهم را برطرف کنید. مطالعه مجموعه مقالات بخش برنامه‌ ریزی درسی متوسطه اول یکی از بهترین پیشنهادها برای دانش‌آموزان پایه متوسطه اول است که از نکات خاص برنامه‌ریزی و درس خواندن در این پایه بی‌خبر هستند.

دلیل دوم: سنگین شدن دروس پایه دهم و یازدهم

برای دهمی‌هایی که می‌خواهند به پایه‌ی یازدهم بروند نیز درس خواندن در تابستان بسیار مهم است، زیرا دروس پایه‌ی دهم اهمیت زیادی در کنکور و همین‌طور فهم دروس پایه‌ی یازدهم و دوازدهم دارد، برای موفقیت در کنکور و امتحان نهایی دوازدهم، یادگیری کامل و رفع اشکال دروس پایه‌ی دهم مخصوصاً دروس تخصصی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم، مقاله‌ی برنامه ریزی تابستان دهم به یازدهم مجله‌ی آموزشی استادبانک را مطالعه کنید.

دلیل سوم: بالا رفتن آمادگی برای ورود به سال تحصیلی جدید

همان‌طور که پیش‌تر نیز ذکر کردیم فاصله امتحانات خرداد تا شروع سال تحصیلی جدید حدود ۱۰۰ روز است. این یک فرصت بسیار خوب برای مطالعه کتب درسی جدید است. حتماً چنین تجربه‌ای داشته‌اید که وقتی با پیش‌خوانی سر کلاس حاضر می‌شوید، فهم درس برای‌تان راحت‌تر می‌شود. زیرا به یک درک اولیه از مفهوم می‌رسید و سوالاتی در رابطه با آن در ذهن‌تان شکل می‌گیرد و وقتی سر کلاس حاضر شده به دنبال جواب سوالات خود هستید. این دلیل، یکی از بهترین توضیحات برای سوال “چگونه در تابستان درس بخوانیم؟” است که به خوبی اهمیت درس خواندن در تابستان را بیان می‌کند.

دلیل چهارم: بازگشایی برخی از مدارس در تابستان

علاوه بر این خیلی از مدارس خاص سال تحصیلی خود را از تابستان شروع می‌کنند و عملاً دانش‌آموزان باید از تابستان درس خواندن را آغاز کنند.

دلیل پنجم: سرنوشت‌ساز بودن تابستان یازدهم برای دانش‌آموزان کنکوری

لازم به گفتن نیست که درس خواندن در تابستان تا چه اندازه برای یازدهمی‌ها سرنوشت‌ساز است. دانش‌آموزان این مقطع باید با اشتیاق بیشتری به دنبال پاسخ سوال “چگونه در تابستان درس بخوانیم؟” باشند. یازدهمی‌ها باید نهایت استفاده را از تابستان خود بکنند و برنامه‌ریزی دقیق و کاملی برای آمادگی کنکور داشته باشند. دوازدهمی‌ها نیز در تابستان، تا قبل از کنکور باید مشغول جمع‌بندی و تست‌ زنی باشند. برای درک عمیق‌تر و استفاده‌ی بهتر از تابستان سال قبل از کنکور، مقاله‌ی چگونه دهم و یازدهم را در تابستان بخوانیم؟ را مطالعه کنید.

برنامه‌ریزی تابستان

چرا نمی‌توانیم طبق برنامه عمل کنیم؟

برنامه‌ریزی در تابستان مخصوصاً برای کسانی که کنکوری نیستند باید بسیار منعطف باشد. بهترین برنامه‌ آن برنامه‌ای است که خود فرد برای خودش می‌چیند و شرط لازم برای یک برنامه‌ریزی مفید این‌ است که فرد شناخت عمیقی از شرایط ذهنی، بدنی، سطح علمی و توانایی یادگیری خود داشته باشد.

به عنوان مثال هر کسی باید از میزان تنش‌ها و اضطراب‌هایی که در بدنش تجربه می‌کند، آگاهی کامل داشته باشد و بداند که در چه مواقعی و چگونه این تنش‌ها به حداقل می‌رسند و در چه مواقعی یادگیری او در بیشترین حد است. به عبارت دیگر برنامه‌ریزی نیاز به یک خودشناسی عمیق و توانایی کنترل احساسات، تنش‌ها و تکانه‌های درونی دارد.

برخی از دانش‌آموزان برای برنامه‌ریزی متکی به دیگران هستند. به عنوان مثال از جدول‌های برنامه‌ریزی آماده استفاده می‌کنند یا معلم به همه‌ی دانش‌آموزانش می‌گوید شما باید روزی ۶ ساعت درس بخوانید و آن‌ها خود را ملزم کرده که این قانون را رعایت کنند و پس از مدتی خسته می‌شوند. در صورتی‌ که برنامه‌ریزی باید شخصی سازی شده و متناسب با شرایط هر فرد باشد. بنابراین، زمان بررسی سوال “چگونه در تابستان درس بخوانیم؟” باید احتمال عدم اجرای برنامه در نظر بگیرید تا به مناسب‌ترین روش ممکن برسید.

راهنمای درس خواندن در تابستان! 5 گام ساده و موثر!

درس خواندن در تابستان نباید تبدیل به یک چالش ذهنی برای دانش‌آموز شود. این فصل، فرصتی است برای تقویت و پیشرفت تحصیلی که در کنار آن می‌توان به تفریحات و اوقات فراغت نیز رسید. در ادامه 5 نکته‌ی کاربردی را معرفی می‌کنیم تا به جوابی مناسب برای سوال “چگونه در تابستان درس بخوانیم؟” درست پیدا کنید.

۱. اهداف خود را مشخص کنید

اهداف بلند‌مدت و کوتاه‌مدت خود را تعیین کنید. به این سوال جواب بدهید که: “هدف من از درس خواندن در تابستان چیست؟” هدف جزئی خود را بر اساس این سوال تعیین کنید که حالا برای رسیدن به این هدف کلی چه فعالیت‌هایی را باید انجام دهم؟ برای مثال هدف کلی شما کسب معدل ۱۹ در سال آینده است.

هدف‌های جزئی با توجه به هدف کلی‌تان تعیین می‌شود. به عنوان مثال، هدف شما کسب نمره مطلوب در دروس‌ سال آینده است. پس باید هم اشکالات سال قبل را برطرف کنید و هم پیشخوانی کنید. تعیین اهداف در برنامه باعث مشخص شدن مسیر مطالعه‌ی شما می‌شود. بدون هدف دچار سردگمی، بی‌انگیزگی، یاس و تنبلی در درس خواندن خود ‌می‌شوید.

۲. در طول روز چه کارهایی انجام می‌دهید؟

برای اینکه یک برنامه مناسب برای خود تدوین کنید، بهتر است عادات و رفتارهای ثابت و متغیر خود را مشخص نمایید. عادات ثابت شما رفتارهایی است که هر روز آن‌ها را انجام می‌دهید. مثل زمان بیدار شدن، صبحانه خوردن، ناهار و شام خوردن، ورزش کردن که رفتاری ثابت در زندگی شما است.

بررسی رفتارهای ثابت باعث می‌شود که برای برنامه‌ریزی دقیق‌تر شناخت بهتری از خود پیدا کنید. می‌دانید چقدر در روز وقت خالی دارید تا بتوانید برنامه‌ریزی خوبی داشته باشید. رفتارهای متغیر شامل مهمانی رفتن، باشگاه رفتن و غیره می‌شود که هر روز نیست و زمان مشخصی ندارد. بهتر است در برنامه هفتگی خودتان تایم‌هایی را برای این رفتارهای متغیر و پیش‌بینی نشده خالی بگذارید. مخصوصا در تابستان که بیشتر به مسافرت و گردش وقت می‌گذارید.

۳. رعایت اولویت‌بندی در دروس

اولویت بندی در هر برنامه‌ای از ملزومات آن برنامه است. اولویت‌بندی در دروس باعث نظم‌دهی در نحوه مطالعه شما می‌شود. در برنامه خود مشخص کنید دروس را به چه ترتیبی می‌خواهید مطالعه کنید، برای مثال برای تیرماه سه یا چهار درس را انتخاب کنید و برای مرداد و شهریور هم همینطور. می‌توانید زمانی که برای دروس مهم‌تر در نظر می‌گیرید را نسبت به سایر دروس بیشتر کنید. اگر دانش‌آموز پایه دهم به یازدهم هستید یا در پایه دوازدهم، باید این را بدانید که براساس ضرایب مهم هر درس در کنکور، مطالعه دروس را اولویت‌بندی کنید. حتی رعایت اولویت‌بندی در پایه ابتدایی نیز بسیار مهم است.

برای والدینی که به هر شکلی می‌خواهند در تابستان بخشی از اشکالات سال قبل فرزند خود را رفع کنند، تابستان بهترین فرصت برای جبران است. البته که برنامه‌ریزی درسی ابتدایی متفاوت‌تر از سایر مقاطع است. زیرا در این پایه دانش‌آموزان ابتدایی بیشتر از درس خواندن، حل تمرین و مشق، نیاز به استراحت و تفریح دارند.

برنامه‌ریزی تابستان

۴. انتخاب بهترین روش مطالعه برای دروس برنامه‌ریزی شده

برای اینکه بتوانید برنامه‌ریزی در تابستان دهم و یازدهم یا سایر مقاطع را به خوبی پیش ببرید، لازم است اصول روش مطالعه صحیح را بلد باشید. شما نمی‌توانید در تابستان به صورت ناگهانی ساعات مطالعه خود را افزایش دهید. یا با بی‌نظمی در مطالعه این فرصت طلایی سه ماهه را از دست دهید. بنابراین بهتر است در ابتدا در زمانی درس بخوانید که بیشترین تمرکز و کارایی ذهنی را داشته باشید. در مرحله بعد متناسب با میزان ظرفیت و توان خود برای درس خواندن، مطالعه خود را شروع کنید. برای مثال شاید در ابتدا لازم باشد تنها ۳ الی ۴ ساعت در روز درس بخوانید. مهم‌تر از میزان ساعات مطالعه، وجود نظم و پیوستگی در مطالعه است.

تنها زمانی می‌توانید ساعات مطالعه خود را افزایش دهید که درس خواندن را در روز برای خود به یک روال منظم تبدیل کرده باشید. در آن صورت می‌توانید به تدریج و با کمک مقاله چگونه ساعات مطالعه بالا ببریم؟ زمان و ساعات درس خواندن‌تان را افزایش دهید.

۵. استفاده از یک سامانه آموزشی معتبر برای موفقیت در برنامه‌ریزی تابستان

همانطور که گفتیم استفاده از کلاس‌های معلم خصوصی یکی از بهترین روش‌های جمع‌بندی دروس پایه دهم و یازدهم در تابستان است. به خصوص اگر در درس‌های سخت و مشکل‌داری مانند ریاضی،‌ فیزیک، زیست و شیمی و غیره اشکالات پایه‌ای فراوانی داشته باشید، اجرای برنامه درسی در تابستان به مشکل می‌خورد. معلم خصوصی علاوه بر پایه دهم و یازدهم، برای سایر مقاطع نیز یکی از بهترین و زودبازده‌ترین روش‌‌های یادگیری و مرور دروس است.

آیا گرفتن معلم خصوصی در تابستان مفید است؟

گرفتن معلم خصوصی در تابستان مزایای زیادی دارد، یکی از آن‌ مزایا این است که شانس گرفتن کلاس با بهترین معلمان کشور در تابستان برای شما بیشتر است. از آنجایی که در طول سال و با نزدیک شدن به امتحانات، ظرفیت کلاس معلمان خوب پر می‌شود، در تابستان راحت‌تر می‌توانید با چنین معلم‌هایی کلاس بگیرید.

اگر در طول سال تحصیلی و ایام امتحانات به سایت تدریس استادبانک سر بزنید، خواهید دید که ظرفیت بهترین معلمان استادبانک یا پر بوده و یا ظرفیت کمی دارند. برای همین تابستان بهترین فرصت برای استفاده از تدریس این اساتید است. مخصوصاً اگر کنکوری یا المپیادی هستید و یا برای آزمون مدارس خاص آماده می‌شوید.

گذشته از این تابستان زمانی هست که باید طی آن تمام اشکالات سال پیش را برطرف کنید. ممکن است خود شما با خواندن مجدد کتاب یا جزوه‌ی معلم، نتوانید همه‌ی اشکالات خود را برطرف کنید یا حتی در خیلی از موارد پیش می‌آید که خود دانش‌آموزان دقیقاً نمی‌دانند در کدام مباحث مشکل دارند و در سال بعد برای یادگیری ادامه‌ی مباحث دچار مشکل می‌شوند. در چنین شرایطی، بهترین انتخاب کمک گرفتن از معلم خصوصی است. در سامانه جامع آموزش خصوصی استادبانک شما به برترین اساتید تدریس خصوصی پایه اول تا کنکور با مناسب‌ترین قیمت دسترسی دارید.

معلم خصوصی استادبانک

درس خواندن در تابستان را جذاب کنید!

البته، قرار نیست در تابستان هم مثل سال تحصیلی اولویت اول ما درس باشد، بلکه تنها درصدی از وقت خودمان را به درس ‌خواندن اختصاص می‌دهیم که این مدت زمان، برای هر فرد بسته به شرایط و ویژگی‌هایی که دارد متفاوت است. اما، تابستان همیشه یادآور رزوهای گرم و سرگرمی‌های ساده و دوست‌داشتنی است. نباید به دلیل درس داشتن، کامل خود را از تفریحات تابستانی منع کنید. بیرون رفتن با دوستان، دورهمی، بازی کردن یا مسافرت‌های کوتاه‌مدت، حس‌وحال درس خواندن در تابستان را جذاب می‌کنند.

اما یکی از بهترین پیشنهادها برای تفریح و البته یادگیری در این فصل، شرکت در کلاس‌های تابستانی است. برای ساعت‌های اوقات فراغت و زمان‌های آژاد تابستان هم می‌توان در کلاس‌های هنری، ورزشی و مهارتی شرکت کرد. با کلیک روی لینک زیر با انواع کلاس‌های تابستانی آشنا شوید.

بهترین کلاس های تابستانی بشناسید

با خدمات متنوع آموزشی استادبانک، تابستانی درخشان داشته باشید!

در این مقاله به طور کامل به پرسش “چگونه در تابستان درس بخوانیم؟” پاسخ دادیم. درس خواندن در تابستان با بالا رفتن مقطع تحصیلی، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. دانش‌آموزان برای بهتر درس خواندن، نیاز به ابزار آموزشی مختلفی دارند.

سامانه جامع آموزش خصوصی استادبانک، خدمات مختلفی را نظیر: برترین اساتید و مشاورین تحصیلی، مجموعه مقالات برنامه‌ریزی درسی و روش مطالعه، بانک نمونه سوالات امتحانی و کنکوری، گام‌به‌گام کتب درسی، بسته‌های معلم خصوصی و اپلیکیشن آموزشی استادبانک در دسترس دانش‌آموزان سراسر کشور قرار داده است.

اگر برای انتخاب معلم خصوصی یا مشاور تحصیلی به راهنمایی نیاز دارید یا در صورت داشتن هرگونه مشکل یا سوال با شماره 91005343  021 تماس بگیرید. تیم پشتیبانی استادبانک، آماده‌ی پاسخگویی به سوالات و نظرات شما کاربران عزیز است. مشاوره تحصیلی استادبانک

آیا باید در تابستان درس بخوانیم؟

مهم‌ترین دلایلی که باعث می‌شود ما در تابستان درس بخوانیم:

۱.جمع‌بندی و رفع اشکال مطالب سال قبل؛

۲.پیش‌خوانی مطالب سال بعد؛

۳.آمادگی برای کنکور؛

برای برنامه‌ریزی در تابستان باید چه نکاتی را رعایت کنیم؟

۱. تعیین هدف برای برنامه‌ریزی در تابستان

۲. مشخص کردن تمام فعالیت‌های روزانه خود به غیر از مطالعه در برنامه درسی

۳. مشخص کردن روش مطالعه و یادگیری اصولی مطالعه و درس خواندن صحیح

۴. مشخص کردن کلاس‌های رفع اشکال نظیر معلم خصوصی