هرساله همزمان با فصل تابستان ثبت نام مدارس برای سال تحصیلی جدید شروع میشود و در این میان موضوعی که همیشه در این ایام مطرح میشود، هزینههایی است که از والدین گرفته میشود البته امسال نیز با شیوع کرونا و مشخص نبودن وضعیت برگزاری کلاسها همچنان برخی از مدارس دولتی هزینههایی را در ابتدای ثبت نام دریافت میکنند. بحث آموزش مجازی و ضدعفونی کردن مدارس مواردی است که به دلیل آنها از والدین هزینه دریافت میشود. در این مطلب از مجله استادبانک به این موارد خواهیم پرداخت.
هزینه مدارس دولتی: چرا ثبت نام در مدارس دولتی هزینه دارد؟
آنچه مطالعه خواهید کرد
در رابطه با هزینه ها مدارس می گویند این روالی است که هرسال صورت میپذیرد و برای تأمین برخی از هزینههای مدرسه است. در واقع نباید هزینهای از اولیا دریافت شود، اما این مبلغ به نوعی مشارکت اولیا در چرخاندن بهتر امور مدرسه است، به صورتی که از هر خانواده بسته به شرایط مالی مبلغ متغیری دریافت میشود و این مبلغ کم یا زیاد باید حتماً پرداخت شود.
مدارس ادعا دارند وقتی در پرداخت هزینههای مدرسه با مشکل و کمبود بودجه مواجه میشویم، راهکار کمک به مدرسه از طرف اولیا را پیش پایمان میگذارند، از همینرو چند سالی است که بسته به بودجه اولیا و دور و نزدیک بودن مسیر دانشآموزان در همان ابتدای سال از آنها مبلغی را دریافت میکنیم، همچنین در برخی موارد برخی خانوادهها هزینه بیشتری را در قالب کمک به مدرسه پرداخت میکنند.
مدیران مدارس به صراحت میگویند اگر پول ندهید ثبت نام نمیکنیم، این هزینهها سقفی ندارد بلکه بسته به توانایی والدین و شغل آنها مبلغی را پیشنهاد و والدین را مجبور به پرداخت پول میکنند. اما آیا این کار قانونی است؟
بعضی از مدیرانِ مدارس دولتی به صراحت میگویند: اگر پول ندهید، فرزندتان را ثبتنام نمیکنیم!
هیچ اجباری در اخذ هزینه در هنگام ثبت نام وجود ندارد
از آن جایی که مدارس از نظر مالی دچار مشکل هستند و به خاطر شرایط حاضر در کشور بودجهها نیز کاهش پیدا کرده است و هزینههای جاری مدارس بسیار بالاتر رفته، آموزش و پرورش از خانوادهها خواهش کرده به صورت داوطلبانه کمکهایی را به مدارس فرزندانشان داشته باشند ولی هیچ اجبار و ضرورتی وجود ندارد و مدیران هم نباید به صورت اجباری این وجه را دریافت کنند.
با توجه به شرایط کرونا و وضعیت بد اقتصادی خانوادهها نیاز است تا آموزش و پرورش برنامهای را برای امسال در نظر بگیرد تا هم مدارس در تأمین هزینههایشان مشکل نداشته باشند و هم خانوادههایی که در شرایط مناسبی نیستند، مشکلاتشان با این هزینهها بیشتر نشود.
هزینه برای آموزش مجازی؛ ممنوع است!
مسئولین وزارت آموزش و پرورش میگوید اخذ هزینه از والدین برای حضور دانشآموزان در فضای مجازی توسط مدارس ممنوع است. در حال حاضر اما برخی از والدین از متحمل شدن هزینه حتی در مدارس دولتی برای آموزش مجازی دانشآموزان در شبکههای اجتماعی به غیر از شاد گلایه میکنند.
مدارس قاعدتا نباید از والدین برای آموزش مجازی هزینهای دریافت کنند چون وزارت آموزش و پرورش شبکه شاد را طراحی کرده است تا دانشآموزان در فضایی رایگان فعالیت آموزشی خود را ادامه دهند اما ظاهرا برخی از مدارس دولتی به دلیل ایرادهای فنی در شبکه شاد قصد کوچ به سایر شبکههای اجتماعی برای تداوم آموزش را دارند. این موضوع درحالی اتفاق افتاده که هدف آموزش و پرورش رایگان شدن فعالیت در فضای شبکه شاد به منظور به حداقل رساندن هزینههای آموزش برای والدین است.
مشکلات شاد
هرچند که دانشآموزان و معلمان در 3 ماه پایان سال تحصیلی گذشته تجربه آموزش مجازی را پشت سر گذاشتهاند اما امسال با آغاز سال تحصیلی هنوز هم این موضوع با چالشهایی همراه است. این موضوع به این دلیل است که برخی از دانشآموزان دیر در سامانه سناد و مدارس ثبت نام شده اند و پس از بهروزرسانی سناد این مشکل رفع میشود.
یکی دیگر از دلایل فعالیت نداشتن دانشآموزان در شبکه شاد به این برمیگردد که شماره تلفن همراهی که در مدارس ثبت شده، تغییر کرده است. امکان فعالیت نداشتن برخی از معلمان در سامانه شاد هم به این موضوع بازمیگردد که ساماندهی آنها با تاخیر انجام شده، بطور مثال معلمی از یک کلاس و مدرسه با مدرسهای دیگر منتقل شده و این موضوع نیاز به یک بازنگری در سامانههای ثبت اطلاعات دارد که به گفته مسوولان مرتبط تا پایان مهرماه این موضوع حل میشود.
مسئولان وزارت آموزش و پرورش همچنین به دانشآموزان توصیه میکنند که که در فضای امن شبکه شاد که آموزش و پرورش طراحی کرده، فعالیتهای آموزشی خود را ادامه دهند، چراکه اطلاعات دانش آموزان به صورت محرمانه ثبت و ضبط می شود، قابل رصد است و همچنین امکان تبادل آنها وجود دارد.
بیش از ۸۰ درصد از نقایص فنی شبکه شاد تاکنون رفع شده، پهنای این فضا به ۲۷۰ گیگابایت رسیده و همچنین همراه اول و مسوولان سامانه شاد قول برطرف شدن تمام نقایص را داده اند، از این رو اعلام شده که مدرسه بابت فعالیت در شبکه اجتماعی دیگری نمیتواند از خانوادهها هزینهای اخذ کند.
البته هنوز هم بعد از 1 سال که از معرفی سرویسِ شاد میگذرد این سامانه مشکلات متعددی دارد.
ضدعفونی مدارس: هزینه ضدعفونی مدارس با والدین است؟
برخی مدارس به بهانه تهیه مواد ضدعفونی برای آموزش حضوری، دانشآموزان را ملزم به پرداخت هزینه کردهاند. این درحالی است که طبق اظهارات مسئولین آموزش پرورش مدارس به هیچ عنوان نمیتوانند از خانوادهها هزینهای به منظور ضدعفونی مکان دریافت کنند، چرا که وزارت آموزش و پرورش به صورت مستمر سرانه بهداشتی برای تهیه اقلام بهداشتی را به استانها واریز کرده که آنها هم با توجه به تعداد دانش آموزان این سرانه را به مدارس منتقل میکنند.
البته تهیه ماسک و بطری آب در آموزش حضوری برعهده دانش آموزان گذاشته شده اما مدارس موظف به ضدعفونی فضای کلاس هستند و اخذ هزینه از این جهت ممنوع است. مگر اینکه اولیایی بخواهد به صورت اختیاری برای سرانه بهداشتی، آموزش و مسائل تربیتی به مدرسه کمک کند.
نباید مدارس به بهانه ضدعفونی کردن مدارس از والدین هزینهای دریافت کنند.
چگونه با مدارس متخلف برخورد میشود؟
مدارس بابت آموزش مجازی که ارائه دادهاند حق دریافت شهریه را ندارند. اگر مدرسهای تاکنون از خانوادهها برای آموزش مجازی هزینهای دریافت کرده، متخلف محسوب میشود و والدین میتوانند به سایت وزارت آموزش و پرورش مراجعه کنند و در بخش شکایت مردمی مشکلات خود را مطرح کنند. روند رسیدگی به شکایات ثبت شده تا ٧ روز بررسی میشود. همچنین خانوادهها با ثبت شکایت در سامانه اعلام شده میتوانند تا زمان دریافت پاسخ از سوی وزارت آموزش و پرورش از روند پیگیری کار خود مطلع شوند.
در برخورد با آموزش مجازی و هزینه های آن تجربه ای دارید؟ یا به وضعیت مدارس در برخورد با والدین برای موضوع شهریه انتقادی دارید؟ مشتاق شنیدن نظرات شما در بخش دیدگاه ها درباره موضوع هزینه آموزش مجازی و ضدعفونی مدارس هستیم.
برنامه کامل مدرسه تلویزیونی ایران
بعد از شیوع کرونا و تعطیلی سراسری مدارس، نیاز به روش آموزشی جدیدی بود. روشی که برای بیشتر دانشآموزان قابل استفاده بوده و صدالبته رایگان باشد. به این ترتیب در کمتر از 48 ساعت مدرسه تلویزیونی ایران در صدا و سیما شکل گرفت تا نیازهای آموزشی دانشآموزان را پوشش دهد. با ورود به لینک زیر میتوانید به برنامۀ روزانه این تلویزیون دسترسی داشته باشید.
استادبانک | بزرگترین سامانۀ انتخاب معلم خصوصی در ایران
استادبانک یک شرکت دانشبنیان مستقر در مرکز رشدِ دانشگاه شریف است و خدمتِ اصلی آن درخواست معلم خصوصی به شکل حضوری و آنلاین در سراسر ایران میباشد. انتخاب و تایید اساتید در استادبانک با دقت بسیار بالا انجام شده و اساتیدی که اجازه تدریس میگیرند جزو بهترینهای رشته خودشان به حساب میآیند.
آکادمی اساتید استابانک، یک واحد مستقل در این شرکت میباشد که وظیفه آن آموزش مستمر به اساتید گلچینشده در سامانه است. بعضی از مباحثی که در آکادمی به اساتیدِ استادبانک آموزش داده میشوند عبارتند از:
- مشخص کردن هدف کلاس
- تعیین سطح شاگرد به صورت اصولی
- تقویت حس اعتماد به نفس در شاگرد
- انتخاب بهترین روش تدریس
- نحوه سنجش میزان یادگیری شاگرد
- تناسب حجم تکالیف با زمان و توان شاگرد
- جمع بندی مطالب در پایان هر جلسه
- گزارش دهی از روند برگزاری کلاس به والدین
- و…