معلمی مقطع ابتدایی، یکی از قابل تحسینترین و در عین حال چالش برانگیزترین نقشهای آموزشی است. یک معلم خصوصی ابتدایی حرفهای، ناحیههای آموزشی مختلفی را حین تدریس مشخص میکند و به جای سنجش کلی سواد دانشآموز، میزان پیشرفت او در نواحی مختلف را میسنجد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه کلاس و معلم خصوصی میتوانید مقاله راهنمای کلاس خصوصی را بخوانید.
یک معلم خصوصی ابتدایی حرفهای، میتواند کودک شما را عاشق درس خواندن کند. معیارهای مختلفی برای سنجش مهارتهای معلم ابتدایی فرزندتان وجود دارد. در این مقاله ضمن بررسی این معیارها، شما را در مسیر پیدا کردن یک معلم ابتدایی خوب برای فرزندتان یاری خواهیم کرد.
توانایی معلمخصوصی ابتدایی برای سازگاری با دانشآموز
آنچه مطالعه خواهید کرد
یک معلم خصوصی ابتدایی حرفهای، در صورتی میتواند مهارتهایش به شکل تاثیرگذار ارائه دهد که در زندگی دانشآموز حضور چشمگیر داشته باشد. دانشآموز باید بداند که چه انتظاراتی از معلمش دارد و معلم چه زمانی در دسترس او خواهد بود.
طرح ریزی برای اجرای ساعات فوق برنامه مدون نیز از جمله مهارتهای مورد نیاز معلمان ابتدایی است. معلمها باید وقت کافی برای صحبت با دانشآموز داشته باشند و با او درباره علایقش صحبت کنند. دانشآموز و معلم باید آنقدری با هم راحت باشند که فرزندتان بتواند بیپروا قفل صندوقچه آرزوهایش را برای معلمش باز کند.
معلم خصوصی باید بتواند دانشآموز را با قوانین آشنا کند
در برابر سازگاری و صمیمیت، جدیت برای اجرای قوانین وجود دارد. اجرای قوانین چیزی فراتر از به موقع تحویل دادن پروژههای درسی و یا کسب آمادگی کامل برای امتحان است. معلمخصوصی ابتدایی باید تک تک ویژگیهای رفتاری دانشآموز را آنالیز کند و با دیدگاهی بیطرفانه اقدام به اصلاح آنها کند. توجه داشته باشید که این قضیه، به هیچ وجه به مثابه یکسان سازی رفتار دانشآموزان نیست. یک معلم خصوصی حرفهای، پس از شناخت اهداف دانشآموز خود به کمک تکنیکهای سازگاری، رفتار او را برای رسیدن به هدف اصلاح میکند.
جدای از قوانین مرتبط با هدف زندگی، قوانین اجتماعی نیز وجود دارند. برخی از قوانین اجتماعی، مانند توجه به صحبتهای طرف مقابل، مهربان بودن با دیگران و هدفمندی باید از دوره دبستان در وجود هر دانشآموز نهادینه شوند. برای مثال، معلم میتواند لیستی از راههای احترام گذاشتن به دیگران تهیه کند و جایزههای مختلفی برای انجام هر یک موارد لیست تهیه کند.
معلم ابتدایی باید دانشآموزانش را بشناسد
وقتی تعداد دانشآموزان کلاس زیاد میشود، ممکن است بچهها احساس کنند که مورد بیتوجهی قرار گرفتهاند. فارغ از درست یا غلط بودن این احساس، زیاد بودن تعداد بچهها کار شناخت آنها را برای معلم سخت میکند. اوج شناخت معلم و دانشآموز در مدرسه پس از صحبت اولیه والدین و فرزند با معلم شکل میگیرد. پس از این صحبت اولیه، دانشآموز و دبیر کم کم به شناختی منطقی از یک دیگر میرسند تا مراحل شناخت تکمیل شود، سال تحصیلی هم به اتمام میرسد.
این در حالی است که معلم خصوصی دانشآموزش را به طور ویژه در یک ماهه اول آموزش میشناسد و طرح درسش را بر اساس شناختی که کسب کرده تغییر و تطبیق میدهد. البته که در برخی از مدارس، معلمهای ابتدایی پس از پایان سال تحصیلی همراه دانشآموزان به پایه بعدی میروند. این روش نسبت به روش آموزش عام قابل قبولتر است. با این حال نیازهای دانشآموز سال به سال تغییر میکند و همین امر لزوم بازشناسی را روشن میکند.
حضور معلم خصوصی برای خوش گذشتن کافی است
تا به حال برایتان پیش آمده که با یک دوست به هر شکل وقت بگذرانید و در هر صورت کلی خوش گذارنده باشید؟ رابطه معلمخصوصی ابتدایی با دانشآموز نیز دقیقا به همین شکل است. کلاس درس که نباید برای بچه خسته کننده باشد. بچه که نباید از مدرسه و کلاس درسش فراری باشد. اگر چنین وضعیتی وجود دارد، یعنی یک جای کار میلنگد. خودتان را با توجیهاتی مثل این که فراری بودن دانشآموز از کلاس درس طبیعی است قانع نکنید. آن برای قرن گذشته بود که دانشآموز را به زور میبردند سر کلاس. امروز با وجود این همه تکنیکهای روانشناسی و ابزارهای آموزشی، چرا دانشآموزان باید از مدرسه فراری باشند؟
دانشآموز ابتدایی، هر روز صبح که از خواب بیدار میشود، باید پر از شور و انگیزه باشد. هیچ فاکتور بیرونی نباید شور زندگی در دانشآموزان را از بین ببرد. لذت بخش کردن کلاسهای درسی، با ارائه طرح درس خلاقانه، تدریس پروژه محور، استفاده از ابزارهای دیجیتال و توجه به روحیات کودک ممکن میشود.
آیا همکاری با معلم خصوصی برای رشد دانشآموزان مقطع ابتدایی زیاده روی است؟
باغبانی را تصور کنید که عقیده دارد صرفا بعد از رشد کامل محصول باید آبیاری آن را آغاز کرد. به نظرتان چه بلایی سر محصولاتش خواهد آمد؟ قضیه معلم خصوصی برای بچههای دبستانی دقیقا مانند قضیه آب برای گیاه نوپا است. بسیاری به بهانه آسان بودن دوران ابتدایی، سرسری از آن عبور میکنند. گاهی هم پیش میآید که استدلالهای والدین شکل فاجعه به خود میگیرند، مثلا خانوادهای با این تفکر که در نهایت همه خواندن و نوشتن را یاد میگیرند، از کنار آموزش ابتدایی فرزندانشان سرسری رد میشوند.
همه این تفکرات را کنار بگذارید. قضیه مقطع ابتدایی، بسیار جدیتر از یادگیری خواندن و نوشتن است. آن چه فرزند شما در مقطع ابتدایی میآموزد، آینده او را رقم میزند. طبیعتا نتیجه آموزش حضوری و آنلاین گروههای مختلف دانشآموزی، نتیجه جز هدر شدن استعدادهای کودکتان در پی نخواهد داشت. صد البته که بچه رشد میکند، صد البته که تا ده سال دیگر مثل بلبل روخوانی میکند مثل برق و باد مینویسد. درست مانند گیاهانی که دیمی بار آمدهاند.
گیاهان دیمی درست مانند گیاهان دیگر زیبا و مفیداند. با این حال، زمین کشت آنها به بازدهی صد در صد خود دسترسی پیدا نکرده است.